2009. november 29., vasárnap

Cserépedényben sült karaj


Ma van advent első vasárnapja. Valami olyat szerettem volna készíteni ebédre, ami nem minden nap kerül az asztalunkra. Ugyan akkor nem igényel sok munkát, hiszen közben még a fényeket is kiraktuk az ablakba....ünnepi díszbe öltöztettük az otthonunkat.

Hozzávalók:

- kb. 1-1,5 kiló csontos sertés karaj(egyben)
- 2 vöröshagyma
- 1 alma
- ízlés szerint só, bors, vöröshagymakrém, fokhagyma krém
- kis olaj
- egy cserépedény


A karajt bekentem a hagymakrémekkel, sóztam, borsoztam. Belehelyeztem az edénybe. Kis vizet öntöttem alá, kis olajjal meglocsoltam. Tettem a hús mellé negyedbe darabolt almát, és vöröshagymát. Limara adta az ötletet. Majd rátettem az edény fedelét, és legalább 2 órán át közepes lángon sütöttem. Amikor már puhának éreztem, levettem a fedelet és kb 20 perc alatt kicsit pirosra sütöttem a húst!

Nagyon szaftos, omlós lett a karaj. Pirított burgonyát tálaltam hozzá, amit szintén sütőben, fűszerkeverékkel (sült csirke)megszórva készítettem el.

2009. november 28., szombat

Közeleg......!!!

Andi-cukinak és Szepykének......és természetesen minden kedves olvasómnak!!!!

Az Én karácsonyi kaktuszom:

2009. november 27., péntek

Sajtkrémes egybe sült fasírt


Ne tessék ferde szemmel nézni. Nem, nem flancolok....
Nálunk ma így nézett ki a fasírt. Ritkán csinálom így egyben sütve,mert főleg üresen csináltam eddig és az annyira nem volt kelendő. Ennek nagyon prózai oka van. A fiúk nem eszik meg a tojást. Sőt ha meglátják a fasírt közepén a fasírtot se. Ma gondoltam egy nagyot és kipróbáltam így.
Sikere volt.
A fotó nem túl szép....ezt még gyakorolnom kell, vagyis a fotózást.

Hozzávalók:

- kb 30 dkg darált húsból készült fasírt
- 3-4 marék cornflakes
- 2 db natúr krémsajt
- 15-20 dkg trapista sajt
- kis olaj a sütéshez

Fasírtot készítettem így. Azzal a különbséggel, hogy tettem hozzá cornflakes-t is. A cél, hogy jobban összeálljon. Nem lett rossz vele. Majd a tepsibe olajat öntöttem, nem sokat. Leterítettem a massza 1/3-át, rákentem a krémsajtot, majd ráreszeltem a trapistát is, a massza többi részét ráhalmoztam. A szokásos módon sütöttem. Lassan, fólia alatt, majd a végén a pirulás miatt kicsit fólia nélkül is.

Burgonyapürét készítettem hozzá. Csemege uborkát kínáltam még mellé.

Ezt a cornflakes-t használtam:

2009. november 26., csütörtök

Megtisztelő

Egy email várt ma este.

Gasztro.miner.

Kérték hogy bekerülhessek.
Igazán megtisztelő.
Köszönöm szépen!!!

2009. november 25., szerda

Túrókrémes pecsenye


Sokáig gondolkodtam hogy mi is legyen a neve a kreációmnak.
Nem találtam jobbat, bár ez se túl jó.
Még sohasem készítettem, mondhatni ezeket találtam a hűtőben hirtelen.
A férjemnek nagyon ízlett!!!

Hozzávalók:

- 5-6 vékony szelet pecsenye
- 25 dkg tehén túró
- 1 ömlesztett sajt (natúr)
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál kukorica liszt
- kis olaj a sütéshez
- ízlés szerint só, bors
- 5-6 szelet bacon szalonna

A pecsenyéket ki klopfoltam, sóztam, borsoztam. Tepsibe helyeztem, kicsit pirítottam mindkét oldalukat. Majd felöntöttem kis vízzel, és pároltam. Közben a túrót áttörtem villával, hozzáadtam a sajtot, a tejfölt, jól összedolgoztam. Én nem tettem bele sót, a sajt nagyon jó ízt ad neki. Kis lisztet tettem hozzá, hogy a húsokon ne folyósodjon el. Mikor majdnem kész a husi, a masszát a tetejükre halmoztam, befedtem a baconnel. 15 percig visszatettem a sütőbe, hogy piruljon.

A tepsibe dobtam hozzá gombafejeket, padlizsán szeleteket is. Persze a fiúknak sütöttem hozzá burgonyát. :-)

2009. november 24., kedd

Az Én brassóim


A ma esti vacsoránk. Nagyon szeretjük.
Biztos hogy nem ez az "igazi" nagy könyvben megírt brassói, de mindegy is. Finom, ez a lényeg!

Hozzávalók:

- 50 dkg sertés pecsenye
- 1 fej fokhagyma (jó nagy fej!!! :-D)
- delikát, bors, pirospaprika (ízlés szerint)
- két evőkanál olaj

Én pecsenyéből készítem, tudom hogy kicsit száraz, de jó puhára kell főzni. Kis olajon megpirítottam a kockára vágott husit. Felöntöttem vízzel. Beledaraboltam a fokhagymát, ízesítettem delikáttal, pici pirospaprikával (szín miatt), majd borsot szórtam rá (ezt nem kell sajnálni az ételből). Majd puhára főztem. Kb 1 óra. Nagyon egyszerű!!! Végül is az ízesítésen múlik minden.
Én kicsit több levet szoktam hagyni rajta, mint általában a brassóin szokás. Tudom pirospaprika sincs az eredetibe. De üsse kavics, nekünk így ízlik!!!

Természetesen sült burgonya dukál hozzá. Bár halkan megjegyzem a két fiam rizzsel jobban szereti. Így a holnapi ebéd ugyan ez csak rizzsel!!! :-D

2009. november 23., hétfő

Cseresznyés morzsasüti


Szombaton kora délután arra az elhatározásra jutottam, hogy sütni kellene valami finomat.
Persze ez mind a bevásárlás után, hiszen eme tevékenység, már mint a sütisütés annyira nincs még a tudatomban. De elszánt voltam, így elkezdtem keresgélni a kedvenc oldalaimon, illetve a hűtőmben.
Aztán Latsianál rátaláltam!!!! Már a fotóba beleszerettem. Annyira gyönyörűségesen szépséges.

Ő az!!!!

/Az enyém nem lett ennyire szépséges....de elfogyott, és még azt is mondták rá a fiúk: "anya! Meg lehet ám enni...."/

Hozzávalók/tésztához/:

- 40 dkg liszt (csak lepényliszt volt itthon, ami túl képen kukorica liszt)
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- 25 dkg vaj

Belevalóhoz:

- 1 csomag vaníliás pudingpor (oetker, kukoricakeményítős)
- 1 üveg cseresznyebefőtt (a leve is kell)
- 5 dkg kristálycukor

- kis por cukor a díszítéshez.

A tésztához valókat beletettem egy tálba és egyszerűen addig "dagasztottam", míg össze nem állt. A gluténmentes liszteknél sokszor gond a tészta kinyújtása, vagyis Nekem sajna gondot szokott okozni, így külön örültem hogy itt nem volt erre szükség. A tészta 4/5-ét belesimítottam egy tepsibe , kis peremet is csináltam körbe.
Ezután a befőttet lecsepegtettem, a levét felfogtam. A levébe belekevertem a cukrot és a pudingport, és úgy főztem, mintha sima pudingot főznék. Be is sűrűsödött annak rendje és módja szerint. A végén belekevertem a gyümölcsöt is. Az egész masszát a tésztára simítottam, majd a tetejére rámorzsoltam a maradék tésztát. Sütőben közepes hőfokon kb. 40 percig sütöttem.
Amikor kivettem a süteményt a sütőből kicsit rezgett még a "puding" a tetején. Megijedtem, mert Latsia azt írta hogy melegen is szeletelhető. Én nem tudtam, de amikor kihűlt már sikerült. Persze a fényképere került szelet még meleg volt.

Hogy érzed Magad Nálam?

Ma reggel egy kedves meglepetés ért!

Belly ezzel a díjjal jutalmazta blogomat!


Nagyon köszönöm Neki, hogy gondolt rám.

Igyekszem, hogy aki idetéved ne nagyon csalódjon. Remélem sikerül majd ez a jövőben is!
Ezen leszek!

A díjat szeretném továbbadni azon kedves blogtársaimnak, akiket szívesen látogatok, akiket nap mint nap olvasok, akik nap mint nap meglepnek a gyönyörűbbnél, gyönyörűbb alkotásaikkal, akiktől sokat tanulhatok, akiket még nagyon sokáig szeretnék olvasni!!!!!

2009. november 22., vasárnap

Variációk egy csirkemellre


Ilyenkor hétvégén ritkán csinálok egy félét. Lehessen válogatni. Ki ezt szereti, ki azt. Mindenesetre minden elfogyott.
Volt gombás-kukoricás csirke, és volt lecsós csirke.

Hozzávalók:

- 1 kg csirkemell (kicsit több volt)
- 1 doboz gomba (szeletelt)
- 1 doboz csemege kukorica
- 2 doboz sűrített paradicsom
- 3 db közepes paradicsom
- 2 fehér paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- sült csirke fűszerkeverék (kotányi)
- ízlés szerint só, bors, ételízesítő, ketchup, kis majoranna, kakukkfű, bazsalikom
- olaj
- kicsi reszelt sajt a díszítéshez

A csirke melleket vékony szeletekre vágtam, klopfoltam. Sóztam, borsoztam.Kettéosztottam. Két tepsibe kis olajat locsoltam, a csirke melleket szép sorba belehelyeztem.

1. tepsi: a csirkére ráborítottam a kukoricát és a gombát. Kis ételízesítőt, fűszer keveréket szórtam rá. Majd ízesítettem a többi fűszerrel is. Nem kell aprózni, elbírja.Fólia alatt pároltam (kb 30 percig), majd 15 percre fólia nélkül visszatettem.

2. tepsi: /ami most nálam HOT-PEN volt/
A csirkemelleket kicsit pirítottam (mindkét oldalát). Majd ráhelyeztem a szeletekre vágott hagymát, paradicsomot, paprikát. Pároltam fedő (fólia) alatt kb 30 percig. A végén (utolsó 5-6 perc) kis ételízesítőt szórtam rá, kis ketchupot öntöttem rá, majd a sűrített paradicsom következett. Kicsit pároltam még és kész is volt.

Nagyon egyszerű, hamar kész van, a két féle étel egyszerre készíthető.

Sült burgonyával, és tojásos rizzsel tálaltam.

2009. november 19., csütörtök

Rakott káposzta....vagy valami hasonló


Már megint rakott.....gondolhatjátok. De mit csináljak, ha ez volt az ebéd.
Így viszont még sohasem készítettem, tulajdon képen a véletlen szüleménye. 5 perc alatt bent volt a sütőbe, a család jó ízűen falatozott belőle. Mi kell még. A receptet megvettük. :-)

Történt tegnap hogy fasírtot akartam készíteni. De túl sok burgonyát reszeltem le. Nem akartam, hogy 3 napig ezt egye a család, így csak a felét sütöttem ki, a másik feléből ez az étel készült el.
A fasírt masszáját így csináltam.

Hozzávalók:

- Nem mértem le , de kb. 20-25 dkg darált húsból készült fasírt szükséges.
- 1 közepes fej kel káposzta
- 3 doboz tejföl
- 10 dkg sajt
- só, kömény ízlés szerint

A kel káposztát felszeleteltem, és bő vízben megpároltam sóval, köménnyel. Leszűrtem.
A 2/3 át egy tűzálló tál aljába simítottam. Ráhelyeztem a fasírt masszáját (nyersen), majd 1 doboz tejfölt kentem rá. Ráraktam a maradék káposztát, és a tetejére rásimítottam a 2 doboz tejfölt. Be a sütőbe fólia nélkül, és kb egy órán át közepes lángon sütöttem. A végén rászórtam a reszelt sajtot. 5 percre visszatettem a sütőbe.

Nekünk ízlett!

2009. november 18., szerda

Rakott hús


Ritkán csinálok, pedig rém egyszerű, jó szaftos. Nálunk ez a menő....
Kicsit sokáig sül, mert minden nyers benne, inkább hétvégi kaja.

Hozzávalók:

- 70 dkg pecsenye
- 1,5 kg burgonya
- 4 db közepes fej vöröshagyma
- 4 db nagyobb paradicsom
- 2 nagy doboz tejföl (mehet több is)
- 1 szál lecsókolbász (elhagyható)
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint só, bors, ételízesítő
- 10 dkg reszelt sajt

Mint már írtam, minden nyers benne, így nem kell különösebb előkészület, csak össze kell állítani. Most én tepsibe csináltam, mert jobban elfért benne,de jobb tűzálló tálba.

Kis olajat öntöttem a tepsibe, és beleszeleteltem a burgonya 2/3-át. Sóztam, borsoztam.
A pecsenyét vékonyra szeleteltem, kicsit ki kloffoltam (nem nagyon), majd a burgonyára helyeztem, szépen sorba. Szintén ízesítés következett. Majd a húsokra helyeztem a szeletelt vöröshagymát és paradicsomot. Sóztam. Majd burgonya következett, nem baj ha csak ide-oda jutott. Beleszeleteltem a lecsókolbászt is. Majd a tetején szétterítettem a tejfölt. Kis vizet öntöttem alá, fóliával lefedtem, és betettem a sütőbe. Közepes lángon legalább másfél-két órára.
Mikor megpuhult levettem a fóliát, kicsit sütöttem még, az utolsó 5 percben rászórtam a sajtot, megvártam míg ráolvadt és kész is volt.

A család imádja!
Szívem szerint kicsit jobban megsütöttem volna, de a fiúk így szeretik és végül is Nekik készül. :-)

2009. november 15., vasárnap

Egyszerű kakaós, meggyes piskóta


Sűrűn csinálok, mert finom a GM lisztből is, egyszerű...ez való nekem!!
Kicsi tepsivel szoktam, mert másnapra megszárad, meg olyan porhagyós lesz....

Hozzávalók:

- 6 tojás
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 csomag sütőpor
- 10 evőkanál Gm liszt
- 6 vőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaniliás cukor
- két evőkanál kakaó por
- kis margarindarab (tepsi kikenéséhez)

Szétválasztottam a tojásokat. A sárgáját kikevertem a kristálycukorral és a vaniliás cukorral(géppel). Beletettem a sütőport, Kis vizet adtam hozzá, majd hozzákevertem a lisztet.
Géppel felvertem a tojásfehérjét. Kicsit adtam a masszához belőle, fellazítottam, majd óvatosan hozzákevertem a többi fehérjét is. Margarinnal kikentem a tepsit, beleöntöttem a massza 80 %-át. A többihez kakaóport kevertem, és a tepsibe levő masszára csorgattam. A meggyről leöntöttem a levét, kis cukorral összekevertem, és a nyers süteményre szórtam(nem forgattam semmibe)
Betettem a sütőbe és közepes lángon megsütöttem. Kb 25 perc.

2009. november 13., péntek

Mi ez?

Az, hogy nem vagyok a gasztronómia nagyasszonya, nyilvánvaló tény. Egy egyszerű háziasszony vagyok, aki próbál mindennap olyat tenni a családi asztalra, amit a válogatós fiúgyermekei is talán elfogyasztanak.
De!
Azt hittem így 35 felett ismerem a gyümölcsöket. Mindet! Tévedtem!
Ma a kedvenc zöldségesembe lépve, megakadt a szemem eme gyümölcsön.
A kedvenc eladóm már mosolyra görbítette ajkait, és tolta elém a tányért, amibe eme gyümölcs felszeletelve volt. Megkóstoltam. Fini!
Vettem kettőt!
Na mi ez?????

2009. november 12., csütörtök

Tejszines gombás spagetti


Ezt a receptet Gasztroboszi blogján olvastam a minap. Úgy de úgy megkívántam, hogy ma este el is készítettem.
Nagyon egyszerű recept, viszont jó ha az ember lánya olvassa valahol, hogy hogyan is kell pontosan elkészíteni. Isteni lett, köszönöm még egyszer!!!
A fiúk is jót falatoztak belőle, mondjuk nálunk megy a tészta minden verzióban. Milán is megkóstolta. Tényleg egy másfél éves ehet már gombát? Bár főleg a szószt ette, na meg a spagettit. Ez utóbbit olyan mókásan, hogy le kellett volna fotózni, na majd legközelebb.

Hozzávalók:

- 40 dkg spagetti
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 db gombafej
- ízlés szerint só, bors, bazsalikom
- csipet petrezselyem
- kis kanál olaj
- 2 dl főző tejszín (parmalat, milli)
- 2 evőkanál kukorica liszt

Spagetti tészta: Én ezt használtam, irtó finom, vékony, nem fő szét, ajánlom mindenkinek.
Itt lehet beszerezni.


A tésztát a szokásos módon kifőztem. Közben elkészítettem a szószt. Apró vágtam a vöröshagymát, kis olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a szeletelt gombát. Fűszereztem, kis vizet öntöttem alá és készre pároltam, elfőztem a levét. A tejszínhez hozzákevertem a kukoricalisztet, majd a gombára öntöttem. Két három percig főztem, míg be nem sűrűsödött. A végén apróra vágott petrezselymet szórtam bele.

(Régi vágyam volt hogy rá tegyem a logómat a fényképeimre. Belly segített benne. Örök hála!)

Rakott káposzta


Imádom. Bár csak én, a család nem kedveli. De megkóstolják azért.
Viszont ha csinálok egy tállal, kénytelen vagyok napokig ezt enni. Így ritkán készítem el, nehogy megunjam. Ez egy kicsit fogyis változat, de finom!!!!

Hozzávalók:

- 1 közepes fej kelkáposzta
- 30dkg darált hús
- 50 gramm rizs
- 4 doboz natúr joghurt
- só, bors, kömény
- két evőkanál olaj

Az előkészületek kicsit hosszadalmasak, de megéri. Apróra szeleteltem a káposztát, feltettem párolódni sóval, köménnyel. A rizst a szokásos módon megfőztem. A darált húst olajon megpirítottam, felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam, majd készre főztem.
Jött az összeállítás. Egy tűzálló tálba belehalmoztam a lecsepegtetett káposztát, meghintettem köménnyel még. Rásimítottam egy doboz joghurtot. A rizst a húst a másik doboz joghurttal összekevertem. Rásimítottam a káposztára, majd a tetejét jó gazdagon meglocsoltam még joghurttal. Én jó szaftosan szeretem. A biztonség kedvéért kis sajt darabokkal díszítettem. Be tettem a sütőbe és összesütöttem.

2009. november 10., kedd

Mindentbele gombafejek


Tegnap találtam egy doboz gombát a polcon. Gondoltam csinálni kellene belőle valamit. Megnéztem mi van a hűtőben és ez lett belőle.

Hozzávalók:

- 20 db kicsi gombafej/8 db nagyobb
- egy natúr krémsajt(medve)
- 150 g darabolt baconszalonna
- 5-6 karika füstölt kolbász
- 1 paradicsom
- 10 dkg sajt
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál olaj

Megpucoltam a gombafejeket, tűzálló tálba helyeztem. Sóztam, borsoztam. Kis vizet öntöttem alá, és meglocsoltam olajjal. Majd megpakoltam a fejeket a krémsajttal, a bacondarabokkal, a kolbászdarabokkal, és a paradicsommal. Be a sütőbe, kb 15 perc után reszelt sajttal megszórtam, kicsit visszatettem a sütőbe, és aranybarnára sütöttem.
Isteni lett!!!!

2009. november 8., vasárnap

Pirított máj /kicsit magyarosan/


Ritkán kerül máj az asztalra nálunk. A fiúk ugyanis nem eszik meg. Csak a májkrémhabot.
Néha a húslevesbe belecsempészem, de sokszor megérzik. A magyaros jellege miatt(jó szaftos), viszont szívesen eszik és azt se veszik észre, ha néha a kanalunkra csempészek egy kis májdarabot.

Hozzávalók (4 személyre):

- 60 dkg sertés vagy csirke máj (én most az utóbbiból készítettem)
- 2 db paradicsom
- 1 db fehér paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- ízlés szerint só, bors, majoranna
- csipet piros paprika (színe miatt)
- egy kis kanál fokhagyma krém
- két evőkanál olaj
- pár karika füstölt kolbász (íze miatt) Lehet többet is beletenni.

Az olajon kicsit megpirítottam a csíkokra vágott májat. Meghintettem a pirospaprikával, felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a szeletekre vágott paradicsomot, vöröshagymát és fehér paprikát.
Ízesítettem borssal, foghagyma krémmel, majorannával. Beletettem a karikára vágott füstölt kolbászt. Amikor már majdnem kész hozzáöntöttem a sűrített paradicsomot és ízesítettem sóval. (szigorúan a végén)

2009. november 7., szombat

Sajtos pogácsa


Ritkán sütök. Akkor is csak nagyon egyszerű dolgokat. Például pogácsát. Néha piskótát....
De ennyi sajna. Nem akarom arra fogni, hogy a GM lisztekből nem lehet úgy sütkérezni mint a búzalisztből. Az se igaz hogy sokszor volt kudarcom. Így alakult. Nagyon irigylem azokat akik csak úgy "összedobnak" egy tortát szerda este..... Nekem újjá kéne születnem ehhez.
De mostanában ahogy csemegézek a blogok között kicsit kedvet kaptam, és próbálkozom.
Mint most is, egy kis sajtos pogival.

Ha ilyen bonyolult dolgokra vállalkozom, ezt a lisztet használom:


Kicsit drága, de sok helyen kapható, nem csak speckó boltokban és olyan nokedlit csinálok belőle hogy meg nem mondja senki hogy gluténmentes.
Ha sütök akkor is ezt használom. Kicsit olyan keményítős állagú és a pogácsám is olyan porhanyós lett tőle. Na jó nem biztos hogy ettől.....

Nagyon sok jó receptet találtam, guszta fotókkal. Belly receptje mellett döntöttem.
A végeredményt kóstolva jól tettem. Köszönöm!!!

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 tojás sárgája
- 1 doboz tejföl (danone)
- 3 dkg élesztő
- csipet só, cukor
- 1 deci tej
- 10 dkg sajt (trapista)

A lisztet egy tálba helyeztem kis sót szórtam bele. A tejet megmelegítettem kis cukorral, felfuttattam benne az élesztőt. A lisztben elmorzsoltam a margarint, hozzáadtam a tejfölt, kis reszelt sajtot, 2 tojás sárgáját és az élesztőt. Dagasztottam...... (tudom jobb lenne kenyérsütő gépben, van is, de még nem volt bekapcsolva. Nem eszem kenyeret. De ígérem hogy leveszem a szekrénytetejéről.)
Nekem egy kis lisztet igényelt még. Meleg helyre tettem kb. egy órát. Nekem alig nőtt meg a térfogata. Nem szokott, nem tudom miért. Kinyújtottam. Ez nem könnyű, porhanyósodik a tészta. Lehet a Gm jelleg miatt, de az is hogy én vagyok béna. Valahogy kinyújtottam, megkentem tojássárgájával, berácsoztam, meghintettem reszelt sajttal. Kiszaggattam, kisütöttem. Kis lisztet szórtam a tepsibe, mást nem szoktam alá tenni. Közepes lángon sütöttem.

2009. november 5., csütörtök

Új termékek...

Ebben az áruházláncban új gluténmentes élelmiszerek kerültek forgalomba.
Még nem kóstoltam, de hamarosan szeretném!

Itt a link!!!

Bolognai szósz

Azért bátorkodtam egy postot szánni ennek az ételnek, mert egyrészt finom, könnyű elkészíteni, másrészt a boltba kapható porokkal, szószokkal tessék vigyázni. A legtöbb tartalmaz glutént, így jobb ha nem használjuk őket.

Hozzávalók(4 személyre):

- 50 dkg darált hús
- 2 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
- fűszerek(ízlés szerint) majoranna, kakukkfű, oregano, bazsalikom, só, bors
- kis olaj (a hús előpirításához)
- ketchup (univer)

Az olajon elősütöm a darált húst, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, vízzel felöntöm.
Fűszerezem ízlés szerint, készre főzöm.
Én viszonylag sok fűszert használok gyakorlatilag mindenhez, de ez a szósz különösen sok fűszert igényel.



Ajánló

Egy barátnőm linkelte be tegnap azt az oldalt ahonnan ide jutottam.

Kértem, hogy ha méltónak találják az oldalt tegyék be a blogomat.
Betették.
Tessék csemegézni....

http://gasztro.blog.hu/

Töltött paprika

A család imádja, így viszonylag sűrűn kerül az asztalra. Nagyon egyszerű. Én sokszor csak paradicsomos húsgombócot csinálok, bár abba is csempészek kis paprikát az íze kedvéért, a fiúk ugyanis nem eszik meg.

Hozzávalók (4 személyre):

- 70 dkg darált hús
- 8 db nagyobb fehér paprika
- 1 liter paradicsomlé
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- nagyobb marék nyers rizs
- 1 tojás
- ízlés szerint só, bors, cukor, vöröshagyma krém
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 2 evőkanál olaj

A darált húshoz keverem a rizst, a tojást, sózom, borsozom. Majd beletöltöm a masszát a paprikákba. Belehelyezem egy lábasba, felöntöm vízzel, kis sót (ételízesítőt), cukort adok hozzá. Puhára főzöm ( kb 1 óra), lassan. Közben elkészítem a mártást. Rántást csinálok a szokásos módon, felöntöm a paradicsomlével, hozzáadom a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom, teszek bele cukrot, vöröshagymát ízlés szerint, majd felfőzöm. Pillanatok alatt kész van.
A végén belehelyezem a puhára főtt paprikákat, pár percig még összefőzöm.

Főtt burgonyát kínálok hozzá.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails