2010. október 24., vasárnap

Ricottás meggyes pite


A világ legegyszerűbb sütije, 5 perc az egész.
Marha finom és a tegnapi vendégeink észre se vették hogy gluténmentes.
Pedig kukorica lisztből készült és nem is a drága Mix B-ből....

Hozzávalók:

- 5 tojás
- 1 doboz natúr joghurt
- 250 gramm ricotta
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor (Haas)
- 5 kanál kristálycukor
- 1 üveg meggy befőtt
- 35 dkg kukorica liszt+ pici a meggy beforgatásához
- vaj a tepsi kikenéséhez

A meggybefőttet lecsurgatom, majd egy kanál cukorral ízesítem, állni hagyom.
A végén beszórom egy kis kukoricaliszttel, közvetlenül az előtt hogy a süti tetejére szórnám.

A tojást, a joghurtot, a ricottát habverővel összekeverem. Hozzáadom a kétféle cukrot, majd lassan a sütőporral összekevert kukoricalisztet.
Kivajazott tepsibe öntöm, rászórom a gyümölcsöt és mehet is sütőbe kb 40 percre közepes hőfokon.

Gyors, egyszerű, finom. Mi kell még?! :-)

6 megjegyzés:

Ildy írta...

Hmmm jól hangzik, és nagyon szép lett!

Gizi írta...

Nagyon csábító, olyan kis guszta kockák. Én is egyre jobban szeretem a kukoricalisztes sütiket.:)

Andi/cuki írta...

Ki fogom próbálni mpst már a kukoricalisztet. Nagyon guszta!:-))Mindegy milyen fajta a liszt?

Bianka írta...

Juj nagyon szép lett

Dia írta...

Kaphatnék? Legalább csak egyet?

Andi írta...

Dia: Persze, kettőt is. :-)
Köszi lányok:
Kezdek én is belejönni a kukoricalisztes sütikbe, pedig eddig csak sűrítésre használtam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails