2011. január 4., kedd
Almás zsíros piskóta
Szilveszterre készítettem, nagy sikere volt.
Mindenkinek nagyon ízlett.
Egyszerű, gyors, ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók:
- 4-5 savanyú alma
- 1 citrom
- 2 evőkanál rumaroma
- 3 evőkanál méz
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg keményítő (Hass)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 dkg porcukor
- 6 tojás
- 1 kocka margarin+ kicsi a tepsi kikenéséhez
- csipet só
Az almákat meghámoztam. Negyedekbe, majd szeletekbe vágtam. Meglocsoltam a citrom levével, a mézzel és az aromával.
Állni hagytam.
Közben elkészítettem a tésztát.
A tojásokat szétválasztottam. A fehérjét csipet sóval kemény habbá vertem. Betettem a hűtőbe.
A sárgájához hozzáadtam a cukrot, a citrom lereszelt héját. Habosra kevertem. Majd folytattam a keverést a lágy margarin hozzáadása után is.
A keményítőt, a lisztet és a szódabikarbónát is hozzáöntöttem szép lassan és jól összedolgoztam. Ha sűrű a tészta (az volt), lazítottam kis felvert tojásfehérjével.
Majd lassan, óvatosan hozzáadtam a többi fehérjét is.
A tepsit kivajaztam és a tésztát beleöntöttem.
Ráhalmoztam az almát, majd ráöntöttem azt a levet amit eresztet (vagyis a felét).....
Előmelegített sütőbe, közepes fokozaton 30-35 percig készre sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Andi, nagyon klassz a sütid. Megírnád, hogy mekkora tepsit használtál? Köszi
Nagyon gusta !
Köszi lányok, az íze is isteni lett!
Ildy: A tepsi 27*37-es volt!
Nagyon fincsi, igazán szép lett
Hú ez nagyon-nagyon szép!
Hát igen amiben alma van az már rossz nem lehet!
Szia, este megsütöttem. Köszi a receptet! Pierre-nek nagyon ízlett, alma-imádó :)
Sok szeretettel vár nálam egy díj nézz be hozzám :)
Megkérdezhetem hogy a Hass keményítő az miből van? Kukorica, burgonya, vagy keverék?
Köszönöm.
Kedves Anna!
Kukoricakeményítő!
De csak olyan keményítőt vegyél amin rajta van hogy gluténmentes.
Andi
ááááh, még az is???
Értelemszerűen azt hittem, hogy a kukoricakeményítő az GM...
jaj nekem!
Megjegyzés küldése