2011. április 1., péntek

Csirke brokkolis-márványsajtos mártással


Szülinapi menü része volt, ízlett mindenkinek! :-)

Hozzávalók:

- 2 egész csirkemell
- 500 gramm brokkoli
- 1 póréhagyma
- 3 evőkanál vaj
- 2 deci tej
- 2 doboz natúr krémsajt
- 20 dkg márványsajt
- só, bors, szerecsendió

A csirkét vékony szeletekre vágtam, sóztam borsoztam.
Majd a vajon mindkét oldalát 4-5 percig pirítottam.
Közben a brokkolit apró rózsákra szedtem, sós vízben majdnem puhára pároltam.
A kifehéredett csirkemellet tűzálló tál aljára sorakoztattam.
A megmarad zsiradékban üvegesre pirítottam a vékony szeletekre vágott póréhagymát, majd felöntöttem a tejjel. Sűrűn kevergetve összesűrítettem. Óvatosan belekevertem a krémsajtot, majd a nagyobb darabokra tört márványsajtot. Picit sóztam, borsoztam, meghintettem szerecsendióval. Vigyázva beleforgattam a brokkoli rózsákat.
Az egész mártást ráöntöttem a csirkére. Fólia alatt összepároltam, majd fólia nélkül kicsit sütöttem még.
Rozmaringos burgonyával tálaltam.

5 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

El is hiszem hogy mindenkinek ízlett,nagyon guszta!

Bianka írta...

Izgalmas, nagyon finom lehet

Mónika írta...

Jól és néz ki, és ahogy olvasom fincsi is lehet!

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett, én is szívesen megkóstoltam volna.:)

Ottis írta...

Andi kedves, boldog ünnepet kívánok neked és családodnak!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails