2010. december 19., vasárnap

Mézeskalács


Millió receptet megnéztem...
Szinte mind mind más arányokkal...
Most légy okos, gondoltam...
Ja hogy ezt még gluténmentesen is????
Lesz ami lesz.....
Aztán jött egy barátnőm, egy tuti rögtön puha recepttel....

Ime! :

- 50 dkg MixB gluténmentes liszt
- 25 dkg méz
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- 1 egész tojás+3 sárgája
- tej (1 deci kb)
- rizsliszt a nyújtáshoz

Díszítés:

- tejfölös tojássárgája a tetejét megkenni
- mazsola

Pihentetni kell!!!!!!

Reggel begyúrtam:


A mézet felmelegítettem, hozzáadtam a cukrot és a margarint.
Simára olvasztottam. Kihűtöttem.
Közben a lisztet összekevertem a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel.
Amikor a méz kihűlt hozzáöntöttem a liszthez és simára gyúrtam a tejjel.
Lefóliáztam és késő délutánig hűtőbe tettem.


A nyújtáshoz sok sok liszt kell, ide sima rizslisztet használtam.
Meglepően könnyen lehetett dolgozni vele. A GM tésztákat nehezen lehet nyújtani, de most könnyen ment.


A fiúkkal kiszaggattuk. A tetejét megkentem tejfölös tojássárgájával. A fiúk mazsolát nyomtak a tetejükre.....
Viszonylag hamar kisültek. kb 10-12 perc alatt. Szépen megnőttek a sütőbe.
Kb 4 tepsi lett belőle, bár a formáim viszonylag nagyok és kell hely közöttük.....

ÉS TÉNYLEG RÖGTÖN PUHA!!!!!

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Milyen ügyes kuktáid voltak :)))

Bokor Boglárka írta...

Szia!

Nagyon jól nézne ki! Én is sütötöttem, úgy, hogy előtte megkóstoltam a LÉOE találkozón. A Barbara lisztek keverékéből van és dió van benne ezen kívül, ill. méz, tojás és fahéj, szegfűszeg. Nagyon finom lett, szerencsére ízlik a kisfiamnak is, de ehhez is sok liszt kellett a formázáshoz. A tieid viszont szépek is lettek, majd kipróbálom legközelebb.
Margaretta

. írta...

Szia Andi!
Szeretném ezt a mézest megcsinálni, de nem tudom, hogy a tojásokból mennyi kell.. Kérlek segíts! :)
Amúgy szuper az oldalad! Gratulálok hozzá! Én még csak most kezdem a GM sütés-főzést. Beiker lisztem van amúgy, gondolom az is jó lesz.

Andi írta...

Szia Maggy:
Köszi a dicséretet! :-)
Most hirtelen átnéztem a hozzávalókat hogy kihagytam volna a tojást?
De benne van 1 egész+3 sárgája....
Sok sikert hozzá. Bármely liszt jó csak jobb minőségű legyen. Én sima rizslisztből, kukoricalisztből nem igazán tudok sütni.... bár vannak akik abból is ügyesen megoldják, én sütiknél inkább a jobb keverékeket használom.
Sok sikert. Békés Ünnepeket kívánok!

. írta...

Köszi a gyors választ!!!
Ja, akkor az mind megy a tésztába. Azt hittem abból még lejön valamennyi a kenéshez. Ez zavart meg...

Szia! Szép napot! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails