2010. szeptember 10., péntek

Császármorzsa


Valahogy én nem szeretem úgy ha darával van elkészítve, még akkor sem szerettem amikor még ehettem.

Szerintem így se rossz.....megmutatom.


Hozzávalók:
  • 10 dkg barna rizsliszt
  • 10 dkg Kukorica liszt
  • 10 dkg GM lisztkeverék (MIXB)
  • 5 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál olaj
  • 2-3 dl tej (1,5%-os)
A tojásokat felütöttem, sóztam, hozzáadtam a 3 fajta lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport.
Jól összedolgoztam, majd hozzáöntöttem az olajat.
A GM lisztek szinte mindig igényelnek olajat.
Ezután szép lassan hozzáadagoltam a tejet.
Gyakorlatilag egy jó sűrű palacsinta tészta állagú keveréket kaptam.
Egy nagyobb palacsinta sütőbe, vagy bármibe amibe belefér, kis olajat öntöttem.
Bele csurgattam a tésztát és lassú lángon pár percig sütöttem, fordítás nélkül, míg meg nem szilárdult. Ezután daraboltam, forgattam, míg a kívánt formát el nem értem.
Eperlekvárral, tejszínhabban tálaltam.
Isteni!!!

5 megjegyzés:

Mónika írta...

Én is ezt afajtát szeretem.:))

Ildy írta...

De jó recept!

Bianka írta...

Nagyon guszta jó recept, van is hozzá minden :)

Vali írta...

Nálunk nagy kedvenc. Én a tojásfehérjét felverem és úgy adom hozzá.

Ottis írta...

Biztos finom így!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails