2010. szeptember 26., vasárnap

Kakaós meggyes piskóta


Könnyű, gyors és nagyon finom!
Mellékesen szinte nem is érződik hogy GM lisztből van. Jó az állaga, nagyon eteti magát.


Hozzávalók:

- 6 tojás
- 40 dkg liszt (fele MixB, fele kukorica lepényliszt)
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg lágy margarin
- 2,5 deci tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 nagyobb kanál kakaópor
- 1 üveg meggybefőtt
- csipet só


A tojásokat szétválasztottam. A fehérjét habosra vertem.
A sárgájához hozzáadtam a porcukrot a margarint, habosra kevertem. Majd belekerült a sütőpor, csipet só, lassan a tej és a liszt. Folyamatos keverés mellett. Majd óvatosan hozzáadtam a felvert tojásfehérjét.
Egy tepsit kivajaztam, megszórtam kukoricaliszttel, beleöntöttem a tészta felét, majd rászórtam a kukoricaliszttel megszórt magozott meggyet. A maradék tésztához hozzáadtam a kakaóport és középre öntöttem. Közepes lángon kb 40 percig sütöttem.

Már a fele el is fogyott, pedig még meleg. :-)

5 megjegyzés:

szepyke írta...

Szia Andi!
Írtunk neked egy mailt egy pdf-el kapcsolatban. Várjuk az engedélyt tőled. Ha nem ért oda a mail, jelezd, mert szorít az idő...:)

Köszönöm!

Bianka írta...

Nagyon szépséges és guszta. Igazán finom lehet

Liza írta...

Nagyon fincsi lehet, én is szeretem az ilyen gyorsan elkészíthető finomságokat!

Mónika írta...

Ez nagyon tetszik. Egyszerű és nagyszerű.

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Szeretem az ilyen könnyű sütiket, egy pohár finom kakaó társaságában.:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails