2011. február 5., szombat

Ananászos csirke


Kicsit diétás is, egyszerű, gyors. Összerakod, mehet a sütőbe, nincs vele gond. :-)

Egy tűzálló tálba helyezem a vékonyra szeletelt, sózott, borsozott csirkemellet. Zsiradék nélkül.
Mindegyik tetejére egy sonka és egy ananászszelet teszek, majd felöntöm 100%-os ananászlével, majdnem hogy ellepje.
Oregánoval, majorannával, pici sóval fűszerezem még.

Fólia alatt 40 percig párolom, közepes hőfokon.

Közben két doboz kefirt összekeverek 2 evőkanál keményítővel, picit sózom, borsozom.

Amikor megpuhult a hús, ráhalmozom a a kefires szószt, nem baj ha még volt leve.

Ráreszelek sajtot és 10 percre nagyobb lángon visszateszem a sütőbe.

Nagyon finom, önmagában is megállja a helyét.....

3 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Nyami, de fincsi lehet...:)
Én régebben egyszer már készitettem hasonlót és akkor nagyon izlett a családnak. Asszem, itt az ideje ezt is elkésziteni! Nagyon köszi a recit!! :)
És kellemes hétvégét Nektek!

Mónika írta...

Én is szeretem az ilyen ételeket. Kár, hogy a család nem rajong érte.

Gizi írta...

Nagyon finom lehet, én is szeretem az ananászos ételek, de ananászlével még nem öntöttem fel soha. Ezt ki kell próbálnom, köszi a receptet.:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails