2011. február 5., szombat
Ananászos csirke
Kicsit diétás is, egyszerű, gyors. Összerakod, mehet a sütőbe, nincs vele gond. :-)
Egy tűzálló tálba helyezem a vékonyra szeletelt, sózott, borsozott csirkemellet. Zsiradék nélkül.
Mindegyik tetejére egy sonka és egy ananászszelet teszek, majd felöntöm 100%-os ananászlével, majdnem hogy ellepje.
Oregánoval, majorannával, pici sóval fűszerezem még.
Fólia alatt 40 percig párolom, közepes hőfokon.
Közben két doboz kefirt összekeverek 2 evőkanál keményítővel, picit sózom, borsozom.
Amikor megpuhult a hús, ráhalmozom a a kefires szószt, nem baj ha még volt leve.
Ráreszelek sajtot és 10 percre nagyobb lángon visszateszem a sütőbe.
Nagyon finom, önmagában is megállja a helyét.....
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nyami, de fincsi lehet...:)
Én régebben egyszer már készitettem hasonlót és akkor nagyon izlett a családnak. Asszem, itt az ideje ezt is elkésziteni! Nagyon köszi a recit!! :)
És kellemes hétvégét Nektek!
Én is szeretem az ilyen ételeket. Kár, hogy a család nem rajong érte.
Nagyon finom lehet, én is szeretem az ananászos ételek, de ananászlével még nem öntöttem fel soha. Ezt ki kell próbálnom, köszi a receptet.:)
Megjegyzés küldése