2011. február 6., vasárnap
Húsgombóc (levesbetét)
Nagyon szeretjük a leveseket.
A fiúk a csigalevesért rajonganak, de második messze a húsgombóc.....mint levesbetét.
Nem szoktam az arányokat figyelni, nézzétek el ezt nekem.
Most sima zöldségleveshez készült.
Apró kockára/karikára vágtam a répát, burgonyát, karalábét, fehérrépát.
Pici olajon átforgattam, felöntöttem vízzel. Ízesítettem petrezselyemmel. (ezt nem vágtam apróra, mert a végén kiszedtem.....a fiúk képesek eltolni a tányért, bármi zöldet látnak benne)
Míg főtt a leves elkészítettem a gombócokat.
Két marék darált húst összekevertem nagyon apróra vágott baconszalonnával (két vékony szelet), sóval, borssal, egy egész tojással......majd annyi finom szemű kukoricadarával hogy összeálljon.
Hagytam pihenni, majd gombócokat gyúrtam és beletettem a félig kész levesbe.
Készre főztem!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
De jó ötlet! Guszta!
Nagyon tetszik nekem is ez a gombóc reci!!:)
Köszi a leirást!!!!:)
Nagyon guszta, finom lehet
Megjegyzés küldése