2010. október 24., vasárnap
Ricottás meggyes pite
A világ legegyszerűbb sütije, 5 perc az egész.
Marha finom és a tegnapi vendégeink észre se vették hogy gluténmentes.
Pedig kukorica lisztből készült és nem is a drága Mix B-ből....
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 1 doboz natúr joghurt
- 250 gramm ricotta
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor (Haas)
- 5 kanál kristálycukor
- 1 üveg meggy befőtt
- 35 dkg kukorica liszt+ pici a meggy beforgatásához
- vaj a tepsi kikenéséhez
A meggybefőttet lecsurgatom, majd egy kanál cukorral ízesítem, állni hagyom.
A végén beszórom egy kis kukoricaliszttel, közvetlenül az előtt hogy a süti tetejére szórnám.
A tojást, a joghurtot, a ricottát habverővel összekeverem. Hozzáadom a kétféle cukrot, majd lassan a sütőporral összekevert kukoricalisztet.
Kivajazott tepsibe öntöm, rászórom a gyümölcsöt és mehet is sütőbe kb 40 percre közepes hőfokon.
Gyors, egyszerű, finom. Mi kell még?! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Hmmm jól hangzik, és nagyon szép lett!
Nagyon csábító, olyan kis guszta kockák. Én is egyre jobban szeretem a kukoricalisztes sütiket.:)
Ki fogom próbálni mpst már a kukoricalisztet. Nagyon guszta!:-))Mindegy milyen fajta a liszt?
Juj nagyon szép lett
Kaphatnék? Legalább csak egyet?
Dia: Persze, kettőt is. :-)
Köszi lányok:
Kezdek én is belejönni a kukoricalisztes sütikbe, pedig eddig csak sűrítésre használtam.
Megjegyzés küldése