2010. augusztus 26., csütörtök

Fehér kenyerem (Limara ne nézd meg!)


Nem véletlen hogy nincs még ilyen post.
Pedig több levelet kaptam már a kedves olvasóimtól hogy hogyan kell FINOM!! kenyeret csinálni GM lisztből.
Na ezt ma sem tudtam meg.

Na mindegy ha már fotóztam felrakom.

Úgy jártam sokszor ezzel a kenyér témával, mint édesapám évekkel ezelőtt, mikor bólét csinált egy szilveszteri buli kapcsán....
minél több mindet tett bele, mert most savanyú.....mert most édes......annál rosszabb lett.


Úgy döntöttem nem teszek bele mást, mint:

- 40 dkg GM liszt (MIXB)
- 1 kávéskanál só
- 3 evőkanál burgonyapehely (egy nagyobb főt burgonya)
- 2 evőkanál olaj
- 2,5 dkg élesztő
- 3,5 deci meleg víz


A meleg vízben megfuttattam az élesztőt. A lisztbe kevertem a sót, a burgonyapelyhet/tört főtt burgonyát, az olajat és a vízzel összedagasztottam.
Fél órát kelni hagytam.
Nem kelt nagyra, elég tömör is lett sajnos.
Kiolajozott teflon lábasba tettem a tetejét megkentem margarinnal és kb 30 perc alatt megsütöttem.
Majd a lábasból kivéve kicsit még visszatettem.


Hát ilyen az én kenyérkém. Bár bevallom én jót ettem belőle.

4 megjegyzés:

martimez írta...

Nagyon szupi kenyeret tudok végre sütni a" Mix B"-ből,6 éve hármunknak (2 gyerek+én).Ha találok egy email-címet,vagy megírod szívesen elküldöm, én mit csinálok másképpen.Tényleg nagyon jó,persze volt időm kísérletezni.Remélem nem veszed tolakodásnak.

martimez írta...

Ja,megtaláltam,meg azt is ,hogy más is letepert már a saját kis kenyerével,na nem baj,azért leírom én is az én verziómat.

Bianka írta...

Hát ezerszer szebb lett mint az enyém :) Az istenért sem jön össze. Olyan kemény rusnya kenyereket sütök, hogy nem lehet megenni :))))

Liza írta...

Nem mertem még vállalkozni kenyér sütésre, pedig nagyon tervezem.
Az első másoknak sem sikerül olyan jól, kitartás, legközelebb biztos tapasztaltabb leszel!:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails