2010. augusztus 20., péntek

Grízes tészta


Gyermekkorom kedvence...
Ez is azok közé az ételek közé tartozik, amit jobban szerettem a menzán, mint otthon. ( bocs anyu)
Mióta nem ehetem az "igazit", keresem azt az ízt.
A GM dara, vagy a kukorica dara valahogy nem jó.
Nem lehet belőle finomat csinálni, vagyis én nem tudok.
Na de itt van a GM zsemlemorzsa.
Én ebből csinálom.
A Mester család zsemlemorzsáját használom.
Pici olajon megpirítom, sózom, majd lassan fokozatosan annyi vizet öntök rá, hogy kicsit megdagadjon. Nem kell sok, ha nyakon öntöd vízzel ragacsos lesz.
Free from spagettit főztem ki, majd összekevertem.
Vegyes gyümölcsízzel szeretem a legjobban.

4 megjegyzés:

Mónika írta...

Nekem is a kedvencem . Ha nem vállalkoztam volna most erre a 2 hetes diétára, rohannék csinálni.

trendo írta...

Nekem akkor az igazi, ha hosszúmetélttel csinálom! :) De a vegyes gyümölcsízben teljesen igazad van! Azt a felolvasztott, tömbben kapható marmeládból (hívták Hitler-szalonnának is:) csinálták a konyhás nénik a menzán!
Üdv. Trendo a Gastrodamus-tól!

Andi írta...

Jó jó persze. Sima tésztában van is itthon ezer féle. De sajna GM tészta csak ez volt itthon. :-(

Ildy írta...

Ó, de régen volt az a sulimenza:) Utoljára tán ott ettem. Mindig túl kevés volt rajta a lekvár meg a cukor, mint minden menzán.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails