2010. augusztus 1., vasárnap

Pasztició VKF ! XXXVI.


Nem olyan régen szert tettem egy olyan szakácskönyvre, amiben rakott ételek vannak, édesek is és sósak is.
Előszeretettel lapozgatom és már több ételt is kipróbáltam.
Amikor SEDITH meghirdette a VKF XXXVI. fordulóját a VILÁGJÁRÓ FAZÉK-at eldöntöttem hogy innen keresek valamit.
Nagyon jó választás volt, mindenkinek nagyon ízlett!!!

Ez egy görög étel.....bár amikor a hozzávalókat megláttam meg voltam győződve hogy olasz, de nem!


Hozzávalók:

- 250 gramm makaróni (nekem most GM penne....ez volt itthon)
- 2 tojás
- 60 gramm parmezán
- 2 evőkanál GM zsemlemorzsa

Húsos mártás:

- 2 evőkanál olaj/olíva olaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 700 gramm darált marha hús
- 4 nagyobb paradicsom
- 2 konzerv sűrített paradicsom
- 1,5 deci húsleves
- 60 ml száraz fehér bor (nálam kimaradt)
- 1 teáskanál fahéj
- 1 tojás
- pici só

Szósz:

- 90 gramm vaj
- 70 gramm GM liszt(barna rizsliszt)
- 800 ml tej
- 80 gramm parmezán
- 2 tojás sárgája

Először a húsos szószt készítettem el, mert hűlnie kellett.
Az olajon megdinszteltem a hagymát, majd hozzáadtam a húst. Átforgattam. Felöntöttem a húslével. Hozzáadtam a kockára vágott paradicsomot és a pürét. Picit sóztam, majd ízesítettem a fahéjjal. Féltem tőle, de fantasztikus ízt adott neki.
Készre főztem, majd amikor kihűlt hozzákevertem a felvert tojást.

Következett a szósz.
A vajat felolvasztottam, hozzáadtam a lisztet. Kevertem mintha rántást készítenék, majd hozzáadagoltam a tejet. Felforraltam, besűrűsödött. Beleforgattam a sajtot, kihűtöttem és hozzákevertem a tojás sárgájákat.

A tésztát sós vízben kifőztem.
Majd vajjal kikent tűzálló tálba terítettem. Rászórtam a sajtot, majd a felvert tojással meglocsoltam, kicsit összekevertem.
Szétoszlattam a húsos mártást a tésztán, ezután rálocsoltam a szószt.
Megszórtam GM zsemlemorzsával és sütőben közepes lángon kb egy 45-50 percig sütöttem.

Nagyon nagyon ízlett az egész családnak.

14 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta, szeretjük az ilyen rakott finomságokat

Kata írta...

Hát igen, a fahéj a ludas! teljesen megbolondíthatta és átrendezte az olaszos ízeket...
Elhiszem, hogy finom lehetett:)

Latsia írta...

Nagyon guszta lett!:-)
Igen, a Pastitsio görög rakott tészta, köze nincs Olaszországhoz, így egy kicsit fura is bele a Parmezán sajt... viszont biztosan finom vele is.

Andi írta...

Köszi lányok!
A fahéj csodás bele.
Nekem is olaszosnak tűnt, parmezánnal írta a recept.

Liza írta...

Különleges lehet, egyszer ki kell ezt is próbáljam!

Gizi írta...

Szuper jó!!! Szeretem a rakott ételeket, tuti ezt is imádnám.:))

Andi írta...

Gizi: Köszi. :-)
Liza: Feltétlenül próbáld ki, nálunk elfogyott, pedig reméltem hogy marad mára is. Így főzhetek ma is. :-)

mandy tarragon írta...

Az a fahéj :) Ha nem lenne, nekem is simán olasz lenne... Biztos finom, meg fogjuk kóstolni.

Dia írta...

Ez nagyon-nagyon bejönne Nekem!!!

Ildy írta...

Odavagyok a rakottas dolgokért! Elárulod melyik könyvről van szó?

Andi írta...

Dia: Csináld meg, nem fogsz csalódni.

Ildy: Persze

Ízvarázs receptfüzetek rakott finomságok.

http://receptek.eu/spd/recept_188001/Rakott_finomsagok_Izvarazs_fuzetek

Ildy írta...

Köszi szépen! A receptet is, nagyon guszta:)

Névtelen írta...

Genial brief and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

Névtelen írta...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails