2010. augusztus 6., péntek
Szalonnás-hagymás quiche
Rendkívül egyszerű a tésztája, a feltét meg bármi lehet.
Itt is mint a kenyérlángosnál tettem bele burgonyapelyhet is. Ha búza lisztet használtok ez nem kell bele.
Nagyon fini lett.
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg GM liszt (rizsliszt)
- 3 evőkanál burgonyapehely
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 1 tojás sárgája
Feltét:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb fej vörös hagyma
- 1 pohár tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 10 dkg reszelt sajt
A tésztát gyakorlatilag összeállítottam pici langyos vízzel. Elvileg hűtőbe kellett volna tennem, majd kinyújtanom és egy 20 centis tortaformába simítani.
De én nem tettem hűtőbe, nem nyújtottam ki, hanem egyszerűen a pite formámba simítottam, amit előzőleg kivajaztam. Még pereme se lett, mert a pite formám kicsit nagyobb.
Közepes lángon elősütöttem.
Közben a szalonnát kockákra vágtam, a hagymát pedig vékony szeletekre. Majd így együtt zsiradék nélkül előpirítottam.
A fokhagymát belereszeltem a tejfölbe.
Kb 10 perc elősütés után a tésztát megkentem a foghagymás tejföllel. Ráhalmoztam a szalonnás hagymát, majd ráhelyeztem szép sorba a szeletelt paradicsomot. kb 15 perce visszatettem a sütőbe. Reszelt sajttal megszórtam, majd még picit rásütöttem.
Egy ültő helyünkben megettük.
Alig tudtam lefotózni, már csak annyi maradt mire észbe kaptam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Hú de jó kis cucc! Nem csoda, hogy szemvillanás alatt eltűnt :-))
Jól hangzik és jól néz ki!
Ez tényleg finom lehetett!:))
Hagyma is, meg szalonna is, nagyon fini lehet!:-))
Nagyon guszta!!! Egy szeletkét el is csentem.:))
Tényleg nagyon guszta. Kérhetek egy vékony szeletkével. Természetesen, ha hagytak a fiúk :))
Mmm, guszta! :)
No, látom nekünk nem maradt! :)
Nem is csodálom!
Hagyma, szalonna, paradicsom, és erre tejföl. Igazi korona! :)
Bármikor tudnék ebből enni!
Megjegyzés küldése