2010. augusztus 18., szerda
Töltött patiszon
Elnézést kell kérnem minden kedves olvasómtól, blogtársamtól....
El vagyok havazva teljesen.
Egyrészt bölcsibe szokik a kisebbik fiam, akinek van csemetéje tudja hogy nem egyszerű időszak ez az életünkben.
Közben pedig egy hét múlva már melózom (kezdődik a suli), 4 és fél év után nem lesz könnyű újra felvenni a ritmust.
Készülök rá lelkileg, fizikailag egyaránt.
Nem mentegetőzni akarok, de semmire sincs időm, és ez sajnos csak rosszabb lesz.
Próbálok időd szakítani....de nem mindig könnyű.
Látom én a szebbnél szebb recepteket a kedvenc oldalaimon, el is olvasom még ha nem is rögtön....de kommentelni már sokszor nincs időm. Bocsánatot kérek ezért.....
Most is csak egy gyors receptet teszek fel, semmi különös nincs benne.
Ripsz-ropsz kajákat gyártok.
Hozzávalók:
- egy nagyobb patiszon
- pici olvasztott vaj, olaj
- 1 marék rizs
- 15 dkg darált hús
- fűszerek (só, bors, szerecsendió )
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg reszelt sajt
A rizst a szokásos módon megfőzöm, ha maradt előző napról az is jó.
A darált húst pici olajon megforgatom, ízesítem sóval, borssal, majd felöntöm vízzel. Puhára főzöm, a levét is elpárologtatom.
A patiszont meghámozom, kiveszem a magházát is. Egy tűzálló tálra helyezem, sózom, szerecsendiót szórok rá. Majd meglocsolom olvasztott vajjal, pici vizet öntök alá és fólia alatt kb 15 percig párolom.
Addig kész a rizs és a hús is.
A húst és a rizst összekeverem, majd ráöntöm a tejszínt, és főzöm picit, míg besűrűsödik. Ha kell még ízesítem.
Ezt a masszát beletöltöm a patiszonba, ha marad mellé is teszek. Ott is kiváló.
Ráreszelek sajtot és beteszem a sütőbe kb 15-20 percre.
Isteni!!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Finom lehet! :)
A szoktatáshoz kitartást! :)
Nyugi, mindenki imád :)
Nagyon finomat készítettél
Kicsinek meg kitartást
Megértünk, hisz nem egyszerű dolog sem a beszoktatás, sem újra munkába állni.
Ripsz-ropsz kaják is lehetnek nagyon finomak, mint ez!:))
Akkor kezdődik az év nálatok is. Sok erőt hozzá! :))
Huh sok energiát kívánok Andi!!! :)
Nem semmi időszak!
Imádom az ilyen gyors kajákat!
Nagyon guszta!
Bár én nem szoktatok be senkit,de sokszor nekem sincs olyan sok időm,hogy kommenteljek,nagyon meg tudlak érteni.Kitartást.
A patiszon meg nagyon guszta!
Kipóbáltam a Te változatodat is, biztos nagyon fincsi lesz!
Megjegyzés küldése