2010. október 23., szombat

Tárkonyos gombaleves, burgonyagombóccal


Több helyen láttam az elmúlt napokban, esküszöm nem beszéltünk össze. :-)
Még a hét elején készítettem vacsorára.
Egy gyors, finom leves..... ezekben a hideg napokban.....


Hozzávalók:

- pici olaj
- egy evőkanál kukoricaliszt
- zöldségek apró kockára vágva ( hagyma, répa, karalábé, pici zeller)
- kis csokor petrezselyem apróra vágva
- 4-5 fej gomba szeletelve
- fűszerek: só, bors, piros paprika, tárkony

Az olajon megforgattam a zöldségeket, megszórtam kukoricaliszttel. Levettem a tűzről.
Rászórtam a piros paprikát, beletettem a gombát, megforgattam. Felöntöttem vízzel, ízesítettem a fűszerekkel, majd félkészre főztem.

Közben elkészítettem a burgonyagombócot, mert félfőzés után a gombóccal főztem készre.

Burgonyagombóc:

2 közepes burgonyát kockára vágtam, sós vízben megfőztem. Összetörtem, hagytam kihűlni. Hozzáütöttem egy tojást, majd annyi kukoricalisztet hogy összeálljon. Sózni nem kellett, elég sós volt a burgonya.

Majd a félkész levesbe kis gombócokat gyúrva megfőztem.

Bevallom hogy kétszer annyi sikerült mint akartam.
Így a felét cukros vízben kifőztem. Gluténmentes zsemlemorzsát pirítottam, beleforgattam és baracklekvárral jó kis desszert született belőle.

7 megjegyzés:

Andrea írta...

Nagyon finom lehet, hamarosan kipróbálom ;-).

Bianka írta...

Isteni, nagyon finom lehet

Mónika írta...

Ez is biztos finom lehet.

Raindrop írta...

A gulyás és bablevesen kívül csak a tárkonyos leveseket eszem meg. Imádom! :) Burgonyagombócot még sosem ettem levesben, nagyon tetszik!
Igazán guszta fotó!

Andi írta...

Köszi lányok!
Aranyosak vagytok.
A tárkonyt én csak levesben szeretem, de ott nagyon. Pl pörköltben nem.
Raindrop: Köszi. :-) Igyekeztem.

Andi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Húúúú ez tök jól néz ki, nagyon kreatív vagy :) Meg a meggyes pite is naaaaagyon vonzó!!! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails