2010. június 22., kedd
Kolozsvári káposzta
Még sohasem csináltam. El is olvastam egy csomó receptet, aztán úgy gondoltam hogy kicsit diétásan készítem.
Nem tettem bele se kolbászt, se szalonnát. A tejföl helyett joghurtot használtam.
Na jó a fiúk még a tányérban megborították tejföllel.
Nagy sikere volt, biztos hogy nem utoljára készítettem.
Hozzávalók:
- 70 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 kis doboz natúr joghurt
- fűszerek: delikát, bors, piros paprika, babérlevél
A rakott ételeknél szokásos fázisokat csináltam.
1. A savanyú káposztát átmostam. Majd babérlevél, delikát, bors kíséretében feltettem párolódni. Persze vízzel.
2. A rizst a szokásos módon megfőztem.
3. Pici olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a darált húst. Átforgattam.
Ízesítettem piros paprikával, delikáttal, borssal. Felengedtem vízzel és készre főztem.
Nem baj ha maradt egy kis leve mert hozzáadtam a rizst, ami szépen beitta.
Egy tűzálló tál aljára terítettem a káposzta felét. Majd a rizs-hús keveréket. Két doboz joghurtot öntöttem rá. Majd következett a káposzta másik fele. A tetejére kentem még egy pohár joghurtot.
Betettem a sütőbe és 25 perc alatt készre sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Imádom a káposztát, de nekem a gyomrom nem nagyon bírja sajnos ... ez nagyon jól néz ki!
Curryt én sem ettem még soha, csak currywurstot németországban, de azt nem szeretem, épp ezért ezt a fűszert nem szoktam én sem használni. de most, hogy írod...hm... lehet, hogy megkóstizom :)
Imádom, minden olyan étel nagy-nagy kedvenc ami savanyú káposztával készül
Ez egy nagyon klassz étel! :)
Én sem készítettem még, de kedvet kaptam hozzá, remek lehet! :)
Szuper jó kis diétás receptet alkottál, nekem nagyon tetszik és kifogom próbálni hamarosan.:)
De rég készítettem ilyent, pedig nagyon szeretem!
Megjegyzés küldése