2010. június 22., kedd

Kolozsvári káposzta


Még sohasem csináltam. El is olvastam egy csomó receptet, aztán úgy gondoltam hogy kicsit diétásan készítem.
Nem tettem bele se kolbászt, se szalonnát. A tejföl helyett joghurtot használtam.
Na jó a fiúk még a tányérban megborították tejföllel.
Nagy sikere volt, biztos hogy nem utoljára készítettem.

Hozzávalók:

- 70 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 kis doboz natúr joghurt
- fűszerek: delikát, bors, piros paprika, babérlevél

A rakott ételeknél szokásos fázisokat csináltam.

1. A savanyú káposztát átmostam. Majd babérlevél, delikát, bors kíséretében feltettem párolódni. Persze vízzel.

2. A rizst a szokásos módon megfőztem.

3. Pici olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a darált húst. Átforgattam.
Ízesítettem piros paprikával, delikáttal, borssal. Felengedtem vízzel és készre főztem.
Nem baj ha maradt egy kis leve mert hozzáadtam a rizst, ami szépen beitta.

Egy tűzálló tál aljára terítettem a káposzta felét. Majd a rizs-hús keveréket. Két doboz joghurtot öntöttem rá. Majd következett a káposzta másik fele. A tetejére kentem még egy pohár joghurtot.
Betettem a sütőbe és 25 perc alatt készre sütöttem.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Imádom a káposztát, de nekem a gyomrom nem nagyon bírja sajnos ... ez nagyon jól néz ki!

Curryt én sem ettem még soha, csak currywurstot németországban, de azt nem szeretem, épp ezért ezt a fűszert nem szoktam én sem használni. de most, hogy írod...hm... lehet, hogy megkóstizom :)

Bianka írta...

Imádom, minden olyan étel nagy-nagy kedvenc ami savanyú káposztával készül

pitypang írta...

Ez egy nagyon klassz étel! :)

egycsipet írta...

Én sem készítettem még, de kedvet kaptam hozzá, remek lehet! :)

Gizi írta...

Szuper jó kis diétás receptet alkottál, nekem nagyon tetszik és kifogom próbálni hamarosan.:)

Ottis írta...

De rég készítettem ilyent, pedig nagyon szeretem!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails