2010. június 14., hétfő

Tejszínes gyümölcsleves


Úgy látszik ebben a kánikulában más is erre vágyott.
Biankánál is láttam....

Szombaton megfőztem és szinte egész nap ezt ettük.....

3 féle gyümölcsből készítettem. Meggy, nektarin, sárgadinnye. A meggyet is én fosztottam, nem befőtt volt.

A sárgadinnyét nagyobb darabokra vágtam mint a nektarint, így nem főtt szét.
Istenien kiegészítette egymást a 3 ízű gyümölcs.

Vízben feltettem főzni őket, pici édesítőszer, fahéj, szegfűszeg társaságában. A dinnye elég édes volt, így nem nagyon kellett édesíteni.
Pár perc múlva készítettem egy tejszínes habarást. Én tettem bele kukoricalisztet is, hogy jó sűrű legyen.

Dinnyével és pirított gluténmentes zsemlemorzsával tálaltam.
Én grízt nem tudok mellé főzni, a kukoricadara nem jó, vagyis nem szeretem.

Bevallom, hogy a "grízes" tésztát is zsemlemorzsával szoktam. Pici olajon megpirítom, felöntöm vízzel, sózom......

8 megjegyzés:

egycsipet írta...

Mmm, fincsiiii! :))
A zsemlemorzsa is jó ötlet, én azt szószokhoz szoktam, de leveshez is finom lehet.

Andi írta...

Hát...ez a leves és a szósz között volt állagra. :-)
A fiúk miatt kínáltam mellé,hogy jó lakjanak.... :-)

Niki írta...

Nagyon szeretjük...én is csináltam már csak nem raktam még fel...

Gizi írta...

Szuper jó!!! Még nem csináltam mellé zsemlemorzsát(na meg mást se),de kifogom próbálni.

Livi írta...

Zsemlemorzsa!!! Mekkora ötlet! :)
Nagyon jól néz ki!

Bianka írta...

Csodálatos lett, még jöhet, mert a miénk elfogyott ;)

Bianka írta...

És jó az új blogruhád :)

Raindrop írta...

Zsemlemorzsával a tésztát?
Erre soha nem gondoltam. :)
Nagyon szeretem a morzsákat, és a grízt gyümölcsökkel, gyümölcsszószokkal.
Nagyon köszi az ötletet! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails