2010. június 14., hétfő
Tejszínes gyümölcsleves
Úgy látszik ebben a kánikulában más is erre vágyott.
Biankánál is láttam....
Szombaton megfőztem és szinte egész nap ezt ettük.....
3 féle gyümölcsből készítettem. Meggy, nektarin, sárgadinnye. A meggyet is én fosztottam, nem befőtt volt.
A sárgadinnyét nagyobb darabokra vágtam mint a nektarint, így nem főtt szét.
Istenien kiegészítette egymást a 3 ízű gyümölcs.
Vízben feltettem főzni őket, pici édesítőszer, fahéj, szegfűszeg társaságában. A dinnye elég édes volt, így nem nagyon kellett édesíteni.
Pár perc múlva készítettem egy tejszínes habarást. Én tettem bele kukoricalisztet is, hogy jó sűrű legyen.
Dinnyével és pirított gluténmentes zsemlemorzsával tálaltam.
Én grízt nem tudok mellé főzni, a kukoricadara nem jó, vagyis nem szeretem.
Bevallom, hogy a "grízes" tésztát is zsemlemorzsával szoktam. Pici olajon megpirítom, felöntöm vízzel, sózom......
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Mmm, fincsiiii! :))
A zsemlemorzsa is jó ötlet, én azt szószokhoz szoktam, de leveshez is finom lehet.
Hát...ez a leves és a szósz között volt állagra. :-)
A fiúk miatt kínáltam mellé,hogy jó lakjanak.... :-)
Nagyon szeretjük...én is csináltam már csak nem raktam még fel...
Szuper jó!!! Még nem csináltam mellé zsemlemorzsát(na meg mást se),de kifogom próbálni.
Zsemlemorzsa!!! Mekkora ötlet! :)
Nagyon jól néz ki!
Csodálatos lett, még jöhet, mert a miénk elfogyott ;)
És jó az új blogruhád :)
Zsemlemorzsával a tésztát?
Erre soha nem gondoltam. :)
Nagyon szeretem a morzsákat, és a grízt gyümölcsökkel, gyümölcsszószokkal.
Nagyon köszi az ötletet! :)
Megjegyzés küldése