2010. február 26., péntek

Fűszeres pulykafalatok, paprika csónakban


Na ennyire nem bonyolult ám. :-)
Csak ezt is azt is találtam a hűtőmben, így kicsit kreativkodtam.
Magamnak készítettem fittnes ebéd gyanánt, így megpakoltam minden földi jóval.
Bátran ajánlom!

Hozzávalók:

- 15 dkg pulykamell
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 1 nagyobb lila hagyma
- pár vékony szelet füstölt kolbász
- 1 csomag mozzarella golyók
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregano, zsálya
- pici olaj

A fűszerekből az olajjal pácot készítettem. Beleforgattam a darabolt pulykamelleket. Két órára állni hagytam (hűtőben).
A kaliforniai paprikát felszeleteltem, kis csónakokat formáztam. A pácból kentem a belsejükre cseppet. Majd belehalmoztam a húst. Pár szelet kolbásszal megbolondítottam, majd a tetejükre vastagabb szelet lila hagymát halmoztam. Kis vizet öntöttem alá és mehetett a sütőbe kb 30 percre, lassú tűzön, fólia alatt.
A fóliát levéve bedugdostam , ahová tudtam a mozzarella golyókat, majd 5-6 percre még visszaraktam a sütőbe.

Én csak úgy, kis salival ettem....szerintem jól sikerült!

6 megjegyzés:

trichterwinde írta...

Hűűű, ez is de jól néz ki, és micsoda neve van :))))

Ottis írta...

...és biztos finom is volt, mert nagyon jó kombináció!!Paprikacsónak, az ötletet viszem :-)

Gizi írta...

Bizony szerintem is nagyon finom lehetett!!! Jó nagyokat nyeltem a recept olvasása közben.:))

Liza írta...

Csakis jó lehet ilyen hozzávalókkal!:-)

trinity írta...

Tényleg nagyon kreatív és isteni lehetett!!!

Bianka írta...

Azta miket kreálsz mostanában. Nagyon finom lehet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails