Egy igazi nyári sütemény.
Abszolút diétás. Csak a tetején van pici porcukor, a sütiben glukont (HAAS) használtam.
Kipróbáltam egy új GM lisztkeveréket. Nincs neve, az van ráírva hogy GM alapliszt. A Herba-házban vettem, igen baráti áron.
Senki észre se vette...azt se hogy GM, és azt se hogy nincs benne cukor. A ribizlinek nagyon jól állt a kicsit savanykás íz.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 db tojás
- 2 dl natúr joghurt
- 40 dkg GM liszt+ a tepsi szórásához
- 0,5 tasak sütőpor
- 30 dkg porcukor/3 evőkanál glukon
- 2 ek olaj + a tepsihez
- 4 ek tej
- fél kg túró
- 20 dkg cukor/2 evőkanál glukon
- 1 db citrom
- 2 db tojás
- 60 dkg ribizli
- 10 dkg liszt
- 10 dkg porcukor/1 evőkanál glukon
- 10 dkg vaj
Majd simára kevertem a glukonnal, az olajjal, valamint a tejjel.
Kiolajoztam egy tepsit és meghintettem liszttel. Beletöltöttem a tésztát és elősütöttem 170 fokra melegített sütőbe 10-15 percig.
Közben a túróhoz kevertem 1 evőkanál glukont, bele reszeltem a citrom héját és hozzá adtam a tojást.
A ribizlihez hozzá kevertem a maradék glukont, a morzsa hozzávalóit összedolgoztam.
Az elősütött tésztára eloszlattam a túrós masszát, majd rászórtam a gyümölcsöt végül a morzsát. Készre sütöttem 180 fokon 35 percig.
12 megjegyzés:
Hú csak nagyokat nyelek, nagyon fincsi lehet!!!
Biztos szilvával is jó. Mert nekem most csak az van otthon.:)
Mekkora tepsiben sütötted?
Üdv
Ildy
Csodásan néz ki!
valalmi isteni, csodásan néz ki
Idy: 14x 34 -es tepsi volt, ha jól mértem... A tészta az elején kevésnek tűnik, alig bírtam szétoszlatni, de aztán szépen megnőtt!
Köszi lányok!!!
Jaj nem 24x34-es...bocsi
Nekem miért marad ki mindig a ribizli??? Soha nem jut eszembe, hogy vegyek....
Guszta nagyon!
Jaj,nagyon faj a fogam mar egy kis rizbizlis sutire!!!!!!!!!!Nagyon guszta:)
Edó: Küldök egy szeletet! :-)
Dia, Ottis: Köszi
Ez nagggyon gusztán néz ki!:-))
Ribizli!!!nagyon szeretem:)
Megjegyzés küldése