2010. július 31., szombat
Vasi pecsenye
Cigány pecsenyének indult, de nem volt itthon szalonna, így szóba se jöhetett. :-)
Hozzávalók:
- 6 vékony szelet sertés pecsenye
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dc tej
- só, bors, piros paprika
- 2 tojás
- GM liszt, most barna rizsliszt
A húst előző este kiklopfoltam, egy tálba helyeztem, ráreszeltem a fokhagymát, felöntöttem tejjel és mehetett a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a tejet leitattam róla, sóztam, borsoztam.
A 2 tojást felvertem, sóztam. A lisztbe belekevertem a piros paprikát.
A hús szeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, majd újból a lisztbe mártottam és forró bő olajban kisütöttem.
Most nem a hagyományos sült burgonyával tálaltam.
Hanem egy doboz gombát, kukoricát pici vajon átforgattam. Ízesítettem sült csirke fűszerkeverékkel, borssal, rozmaringgal. Megpároltam, majd lepirítottam.
A család nem tiltakozott!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Elhiszem, hogy nem tiltakoztak:)
Hűű, ide vele! Nagyon guszta! :)
Nagyon guszta és kreatív! :)
Nagyon szívesen ennék belőle :)))
I would like to exchange links with your site glutenmentesen-andi.blogspot.com
Is this possible?
Exchange link?
I do not understand?
Megjegyzés küldése