2010. július 31., szombat

Vasi pecsenye


Cigány pecsenyének indult, de nem volt itthon szalonna, így szóba se jöhetett. :-)

Hozzávalók:

- 6 vékony szelet sertés pecsenye
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dc tej
- só, bors, piros paprika
- 2 tojás
- GM liszt, most barna rizsliszt

A húst előző este kiklopfoltam, egy tálba helyeztem, ráreszeltem a fokhagymát, felöntöttem tejjel és mehetett a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a tejet leitattam róla, sóztam, borsoztam.
A 2 tojást felvertem, sóztam. A lisztbe belekevertem a piros paprikát.
A hús szeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, majd újból a lisztbe mártottam és forró bő olajban kisütöttem.

Most nem a hagyományos sült burgonyával tálaltam.
Hanem egy doboz gombát, kukoricát pici vajon átforgattam. Ízesítettem sült csirke fűszerkeverékkel, borssal, rozmaringgal. Megpároltam, majd lepirítottam.
A család nem tiltakozott!

6 megjegyzés:

Ildy írta...

Elhiszem, hogy nem tiltakoztak:)

egycsipet írta...

Hűű, ide vele! Nagyon guszta! :)

Livi írta...

Nagyon guszta és kreatív! :)

Bianka írta...

Nagyon szívesen ennék belőle :)))

Névtelen írta...

I would like to exchange links with your site glutenmentesen-andi.blogspot.com
Is this possible?

Andi írta...

Exchange link?
I do not understand?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails