2010. február 5., péntek

Gombakrém leves....vagy valami olyasmi

Történ a minap, hogy ezt találtam a Spar....nevű üzlethálózat egyik boltjában.

Gondoltam kipróbálom. Mi nem ehetünk ilyen kész porokat....de ez GM.
Volt bolognai szósz is, de az simán megy por nélkül is, de gondoltam ezt kipróbálom.
Eredetileg tejszínes gomba szósz, gondolom tésztához.....
Én azonban most nem eszem tésztát, így arra az elhatározásra jutottam, hogy jó kis levest csinálok belőle. Amúgy ízesítőként használva.
Eredetileg 2,5 deci tejet, és 1 deci tejszínt hozzáadva készül a szósz.

Az én levesem nem túl szép.....ez látszik is a fotón, még a felhősítés se feledteti el, milyen pocsék a kép, pedig próbálkoztam derekasan.....



De az íze isteni.

4 nagyobb gombafejet apróra daraboltam. Hozzáadtam kockára vágott sonkát (délhús), kis olajon összepirítottam őket.
Sóztam, borsoztam. A port 3,5 deci vízben elkevertem, hozzáadtam a gombához, sonkához. Pici vizet még öntöttem hozzá, mégis csak leves készül. Picit sűrűsödött. Majd 2 natúr joghurtban elkevert 2 evőkanál kukorica liszttel behabartam.
Nekem ízlett!

4 megjegyzés:

Gizi írta...

Nem a szépség a fontos, hanem az íz!!!! Te pedig azt írtad hogy az "isteni", és ez a lényeg. Meg persze az, hogy már nektek is készítenek hasonló dolgokat.:)Azért én szívesen megkóstolnám.

Névtelen írta...

Szerintem nem is lett csúnya! :) És amúgy sem a külcsín a fontos...!!

Bianka írta...

Az én hitem szerint, az íz a lényeg és nem a külső. Az a fontos, hogy finom volt. Mert nektek igen nehéz kész terméket találni. Kár hogy a nővérem nem szereti a gombát...

Rose Woods írta...

Ez nem szép? Mi a baj vele tulajdonképpen? És tényleg az a fontos, hogy finom legyen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails