2010. február 7., vasárnap
Rakott krumpli, ahogy én csinálom...
Semmi különös sincs benne....
Csupán annyi, hogy én kicsit nem szeretem ebben az ételben hogy előre megfőzni....kihűlni hagyni....megpucolni....stb.
Csak a tojást főzöm meg, a többi nyers.
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 5 tojás (főtt)
- 1 csomag vékonyra szeletelt paprikás szalámi
- 3 doboz tejföl
- só, bors
A különbség az eredetihez, hogy a burgonya nyers, és uborka szeletelőn extra vékonyra felszeleteltem. Ez a legidőigényesebb. A tojást is vékonyra szeleteltem, sőt a paprikás szalámit is negyedeltem.
Egy tűzálló tálat kivajaztam. Belehalmoztam a burgonya felét, sóztam, borsoztam. Jött a tojás, majd egy doboz tejfölt ráterítettem. Következett a szalámi, majd a burgonya másik fel. Sóztam, borsoztam. A tetejére még két doboz tejfölt terítettem.
Lefedve puhára sütöttem. Kicsit tovább tart, a nyers burgonya miatt. Majd a fóliát levéve készre pirítottam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Köszi az ötletet. Mert nagyon szeretjük, de nekem is a sok előkészülettel van a gondom a rakott krumplinál.
Ezt ki is fogom próbálni
Ahogy csinálod, és ahogy én épp szeretem. Nagyon szeretem!! Uborkával együtt kérem:))
Nagyon guszta!:-))
Képzeld,egyszer a kicsi fiam véletlenül kiütötte a kezemből az egész jénai tál éppen készre sült rakott krumplit.:-(( A belefektetett munkát sajnáltam a legjobban!
Hú Andi.... :-(
Köszi lányok, próbáljátok ki, sokkal kevesebb gond van vele....
Nem próbáltam még így, de ami késik... :)
Én legközelebb kérek egy kis bacont is bele, de egyébként, köszönöm, jól laktam!:)
Egycsipet: Hajrá!!
Szepyke: A kolbászka nem elég. :-(
De teszek bele Neked legközelebb! :-)
Megjegyzés küldése