2010. március 3., szerda

Fahéjas csirke


Ez az az ízvilág....amit vagy nagyon lehet szeretni....vagy nagyon nem!
Köztes nincs....szerintem.
Mi az előbbibe tartozunk a párommal. A gyerekeknek nem nagyon ízlett, de ez nem tipikusan gyerekbarát kaja.

Nagyon egyszerű, fél óra alatt kész!

Hozzávalók:

- 2 filézett csirke mell
- pici olaj
- sült csirke fűszerkeverék (elhagyható)
- bors, só (ízlés szerint)
- 4-5 fej gomba
- 1 doboz/zacskó aszalt szilva
- 1 doboz camambert sajt(natúr)
- fahéj...fahéj....fahéj! Jó sok!
- chili paprika /a gyerekek miatt nem tettem...kár volt mert nem ettek belőle egy falatot sem. :-( /

A csirkét csíkokra vágtam, pici olajon kifehérítettem. Hozzáadtam a szeletelt gombát.
Fűszereztem a fűszerkeverékkel, pici sóval, borssal. Lefedtem és pároltam. Mikor félig megpuhult a csirke hozzáadtam a félbe/negyedbe vágott aszalt szilvát. Majd meghintettem, mit hintettem..... jól megszórtam fahéjjal. Ne tessék sajnálni!!!! Itt kell hozzátenni a chili paprikát is....szerintem kell bele!!!
Majd az utolsó mozzanat következett. Amikor már megpuhult minden teljesen. Rászeleteltem a sajtot, és éppen annyira hagytam égni a lángot, míg kicsit megolvadt a sajt!

Isteni lett!
Foghagymás pirított burgonyával, kaliforniai paprikával tálaltam!

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Mi nagyon szeretjük a fahéjas húsokat, főleg pulykához, mert magában a húsát csak jó fűszeresen szeretjük.
Nagyon jó finom kaját készítettél új fenn :)

Chef Viki írta...

Jöttem nyálat csurgatni! A nagyon szeretem ezt a kaját táborát erősítem, szuper lett ez a csirke!!!

Livi írta...

Ó évek óta készülök fahéjas csirkét készíteni :) Sajnos a párom ódzkodik... Na majd egyszer meglepem és hátha ízleni fog neki :D
Nagyon jól néz ki!!!

Gizi írta...

Imádom a gyümölcsös husikat, biztosan ezt is nagyon szerettem volna. Receptet vittem, ha már a húst nem tudom!!:)))Nagyon guszta!!!!

szepyke írta...

Szerintem én nagyon szeretném!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails