2010. március 8., hétfő
Rakott tészta
Szeretjük a bolognait.....nem kicsit, nagyon!!
De néha már másnap, harmadnap nem kell!
Ez az étel tipikusan maradék felhasználás jegyében született.
Hozzávalók:
- bolognai szósz (kb 20 dkg darált húsból)
- fél csomag GM spagetti tészta ( picit több esetleg)
- 15 dkg trapista sajt
- fél liter tej
- pici olaj
- 3 evőkanál kukorica liszt
- csipet szerecsendió
- bors, só
- 1 kisebb fej vöröshagyma
Adott volt a szósz, és a kifőtt spagetti.
Pici olajon megdinszteltem a nagyon apróra vágott hagymát, hozzáadtam a kukorica lisztet, picit megforgattam. Ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval.
Lassan, fokozatosan hozzáadtam a MELEG!! tejet.
Elővettem egy tűzálló tálat. Az aljára simítottam a tészta felét. A tejes masszát. Majd újra a tészta következett. Majd a bolognai szósz. A tetejét jól megszórtam reszelt sajttal. A sütőben közepes lángon, kb 20 perc alatt pirosra "sütöttem".
Laktató, gyors, finom!!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Nagggyon guszta!:-)) Gyors vacsi!
Finom :)))))
Én is én is
És tudod köszönöm, a mai napi segítséget :))))
Guszta nagyon!! Én a bolognait mindig beteszem a sütőbe egy kicsit, de tejjel még nem készítettem. Tuti hogy kifogom próbálni!!:)
Nagyon guszta így, rakottan is!!
Nálunk a nagyfiú kedvence! De még a sütőbe soha nem raktam be, nagyon guszta! Majd kipróbálom.
Ez csodás lehetett!:))
Nagyon szeretem az ilyen tésztás ételeket! :) Isteni lehetett!
Bolognai is, rakott is... Mmmm, nagyon finom lehetett! :)
Jöhet nekem is:)))
Nagyon guszta lett.
Köszönöm lányok!
El is fogyott az utolsó morzsáig!
Bianka: Szívesen!
Szép lett mindkét blogod!
Megjegyzés küldése