2010. március 5., péntek

Tatár beefsteak.....


akarom mondani....malacka!

Mert hogy nem marhából van, hanem malackából.
Tudom tudom, ez így nem ér...de mi szeretjük.

Nem is akarok nagy feneket keríteni neki.
A tegnapi vacsoránk volt.
Ezt mindenki tud készíteni....mindenki máshogy más arányokkal csinálja.
És persze nem utolsó sorban mindenkié csuda finom.

Csak ha már lefotóztam, gondoltam telik a blogom!

Hogy mit teszek bele?
Arányokat nem tudok, olyan érzékkel....

Tojássárgája, margarin, mustár, só, bors, foghagyma krém, vöröshagyma krém, ketchup, piros paprika.......kihagytam valami?
Mindegy....imádom!

12 megjegyzés:

Bianka írta...

A férjem imádja, de csak marhásat evett idáig.
Én illatát szeretem, de nem visz rá a lélek, hogy lenyeljem :)

Liza írta...

Szeretem, bár én még nem készítettem.
Sertésből kifogom próbálni!
Pirítósra kenve nagyon finom....

Chef Viki írta...

Eddig én is csak marhából ettem, imádom, imádom, imádom!

A malacka mely részéből? Szárazabb vagy zsírosabb?

Fú, imádom...

egycsipet írta...

Nahh, ezt nem vagyok elég bátor legyártani. Enni már jobban bírom, pirítóssal, sok-sok lila hagymával. :)))

Livi írta...

Én úgy tudom, hogy a malacka nyers húsát nem is szabad megenni :( Tudod pl a bélféreg stb...:(
Amúgy istenien néz ki, pedig én nem szeretem :) MArhahúsból párom szokott gyártani!

Andi írta...

Livi: Nem tudom...mi szoktunk enni.
Marhát nem csípem.
Terhesen nyilván nem ettem, de ki az a marha aki eszi akkor? :-)

Nálunk én csinálom, de kétszer ugyanolyanra nem sikerül.De fini mindig.

Viki: Combból csináltam.

Andi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
trichterwinde írta...

Hűűűű ezt nagyon szeretem, bár soha nem csináltam még. régebben étteremben ettem, ubival, paprikával, lilahagymával... Nyami :)))
Mostani gyomrommal nem mernék enni sajnos... :(

ani974 írta...

Egyik nagy kedvencem. De annyira régen ettem már. Pedig finom. Na majd most...

Vali írta...

Andi én is úgy tudom, hogy disznó húst nyersen nem szabad enni csak a marhát. Én is szeretem, de ha lehet csak az itthon készültet, abban biztos vagyok, hogy miből készült.

Vali írta...

Andi itt olvashatsz róla.
http://www.szentbernat.hu/content/view/82/78/

Andi írta...

Köszi Vali!
Toxóm biztos nincs nézték az elmúlt 5 évben kétszer is, a két terhességemnél. Negatív volt, nem sikerült még elkapnom, pedig vidéki lány vagyok. Macseszok, tyúkok között nőttem fel. :-)
De meggyőztetek, legközelebb jöhet marha!
Bár a kolbász kóstolgatás és a tatár kicsit más. Azért a fűszerben áll egy napig.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails