2010. március 13., szombat

Joghurtos csirke vele sült burgonyával


Szeretem a pácolt húsokat. Nincs sok gond velük. Előző nap bepácolom, majd mehet a sütőbe.
Puha, omlós, ízletes...... joghurtól különösen.

Hozzávalók:

- 2 nagyobb filézett csirkemell
- 1 kiló burgonya
- sült csirke fűszerkeverék ( kotányi )

Pác:

- 2 natúr joghurt
- 3 evőkanál olaj (olíva)
- 2 evőkanál mustár ( univer)
- delikát, bors ( ízlés szerint)
- kakukkfű, bazsalikom majoranna ( ízlés szerint, de ne sajnáljuk! )
- chili paprika ( éppen csak az íze kedvéért )

Vastagabb csíkokra vágtam a csirkét. Összekevertem a pác hozzávalóit, egy ÜVEG! tálba egymásra borítottam a húst és a pácot, majd betettem a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap egy tepsibe zsiradék nélkül belesimítottam a husit, alá öntöttem egy kis vizet. Majd ráraktam a tetejére a vastagabb darabokra vágott burgonyát, megszórtam sült csirke fűszerkeverékkel. Majd közepes lángot, fólia alatt kb 40 percig sütöttem. Fólia nélkül még 15-20 percig pirítottam!
Paradicsommal isteni.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

huhh de jó lehet :) joghurtos pácot még sose csináltam, de nagyon hívogató :))))

Belly írta...

Tényleg nagyon guszta!

Bianka írta...

Milyen fenséges lehet :)

Jade írta...

Huu, ezt ki kell probalnom! Talan meg ma este! Koszi a receptet! :)

Rose Woods írta...

Egyszerű, de nagyszerű :-)
Nagyon finom lehet.

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Éppen tegnap vettem csirkemellet, már viszem is a receptet. Én sem szoktam joghurtban pácolni, de most kipróbálom.:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails