2010. március 31., szerda

Marha, kicsit olaszosan


Ritkán készítek marha húsból bármit is. Nyáron szabad tűzön szoktunk igazi, jó kis magyaros marhapörit főzni... :-)
Jaj de jó is az...

Pár napja olyan szép combot kaptam, hogy vettem, és ma ezt főztem belőle.

Hozzávalók:

- 0,5 kg marha comb
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- a répánál fele annyi zeller
- csipet morzsolt chili paprika, tárkony
- só, bors, piros paprika
- 1 konzerv sűrített paradicsom
- 2 közepes paradicsom
- 1 kávés kanál méz
- olaj

A hagymát a zellert és a répát nagyon apró kockára vágtam. Kis olajon pirítottam. Félre húztam a tűzről. Piros paprikát szórtam rá, majd felengedtem vízzel. Beletettem a kockára vágott húst.
Ízesítettem sóval, borssal, chilivel, tárkonnyal, fokhagymával. Majd beletettem az apróra vágott, héjától megszabadított paradicsomot is. Főztem, nem kevés ideig. Mikor már majdnem készen volt, azaz megpuhult a marha, hozzáadtam a sűrített paradicsomot, amibe előzőleg kávéskanál mézet csorgattam.(kihozza az ízét). Még kb 15-20 percig főztem.


Tudom hogy a marha ill. bármelyik pöri nokedlivel az igazi, de ehhez szerintem a rizs jobban passzol.
(Kis uborka azért jól esett hozzá....olaszos ide...olaszos oda.)

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni finom lehetett. Nagyon guszta. Inkább én is rizset adnék mint az én nokdelimet :)))))

Belly írta...

Szia!

Megválaszoltam a kérésedet,megnézed?:-D

Chef Viki írta...

Hú, egy jó kis bográcsos marhapörkölt... Csak jöjjön a nyár!!!


Ez az olaszos téma nagyon tetszik! Iszonyat finom lehetett!

egycsipet írta...

Bogrács, pöri, tényleg milyen jóóóó! :)
Na jó, persze ez az olasz is finom lehet. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails