2010. március 19., péntek

Vörösboros sertéspöri, puliszkával


Eredetileg szabad tűzön a legjobb. Sőt inkább marhából, vagy vadból.
De így se rossz.

Hozzávalók:

- 50 dkg sertés comb
- 1,5 deci száraz vörösbor
- pici olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd foghagyma
- piros paprika (kávés kanál)
- piros arany
- só, bors
- 1 paradicsom, fehér paprika
- majoranna, (kávés kanál)
- 1 nagyobb szem burgonya

Úgy csináljuk, mind minden más pörköltet, csak hozzáöntjük a bort is. Amikor már majd nem készen van, a burgonyát vékony szeletekre vágva beletesszük, és teljesen szétfőzzük. Ez fogja besűríteni.

A puliszka: 0,5 liter vízbe pici sót tettem, amikor már majdnem forrt, beletettem 150 gramm kukoricadarát, kevertem...kevertem, jól besűrűsödik, nehéz keverni. A végén 50 gramm vajat tettem bele, megvártam míg elolvadt, persze így is kevertem.

Isteni!!!

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádnivaló kaját főztél. Nem bírok magammal :)

Van pár kérdés a blogomba, gyere kérlek :))))

DebiGabi írta...

De guszta lett!!!
Én még soha nem ettem puliszkát, lassan meg kéne más kóstolnom:)))

szepyke írta...

Jáj, de még milyen imádnivaló! És én sem ettem még puliszkát, de készülök rá!:)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails