2010. április 24., szombat

Zöldborsós csirkemáj


Most csináltam először, csak azt nem tudom hogy miért? !
Nagyon jó ízt ad neki a borsó.
Egyébként teljesen hagyományosan készítettem, semmi extra.
Aznap Debygabinál is láttam, Ő pulykát is tett bele, nagyon guszta volt, meg van a következő recept.

Hozzávalók:

- 50-60 dkg csirkemáj
- pici olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 fehér paprika
- 2 gerezd foghagyma
- kisebb zacskó fagyasztott borsó
- bors, majoranna, delikát, piros paprika

Pici olajon megforgattam a májat, felöntöttem vízzel. Ízesítettem a fűszerekkel, a delikát kivételével, azt a végén persze. Rászeltem a hagymát, paradicsomot, paprikát, foghagymát.
Lassan pároltam. Mikor félig kész volt adtam hozzá a borsót, a végén ízesítettem delikáttal.
Nagyon egyszerű, de isteni ízű étel.
Természetesen párol rizzsel tálaltam!

7 megjegyzés:

Niki írta...

Nagyon szeretjük a csirkemájat,éppen tegnap volt ebédre egy kevés zsíron megpirítva,fűszerezve,csak úgy puha kenyérkével nagyon jól esett:)

Niki írta...

Azért kukk be hozzám...

Gizi írta...

Jaj, de jól néz ki ez a májacska!!! Olyan guszta, most rögtön meg is tudnám enni az almás csirkemellel együtt!!:)

egycsipet írta...

Nagyon jól néz ki! Már régen ettem így borsóval, pedig csoda finom! :)

Gasztroboszi írta...

Jól néz ki nagyon! :-) Szinte érzem az illatát!

andi írta...

Nálunk is csirkemáj volt ma :),én nem igazán szeretem :(

Bianka írta...

Nagyon guszta, szeretem ezt az összeállítást

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails