2010. április 26., hétfő

Zöldség-krém leves


Abszolút fogyis....joghurttal csináltam, nem tejszínnel.

A régi szép időkben, mikor a fiúk még babák voltak és főzelékes korszakukat élték....csináltam neki sokszor ilyen mindent bele főziket, persze akkor burgonyával sűrítettem.
Azóta a főzis korszakuk elmúlt. :-( Sajnos ritkán élnek vele....

Találtam jó kis levesbetét is, apró kétszersült kockák. Annyira finomak hogy erőt kellett vennem magamon hogy ne egyem meg az egész csomagot, picit drága mulatság lett volna.
Ezt vettem:

Hozzávalók:

- 200 gramm fagyasztott brokkoli
- 200 gramm fagyasztott karfiol
- 1 közepes fej karalábé
- egy kis fej vöröshagyma
- pici olaj
- 4 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál kukorica liszt
- szerecsendió, delikát, bors

Pici olajon megdinszteltem a hagymát. Pici vízzel felöntöttem. Hozzáadtam a zöldségeket. Sóztam, borsoztam, csipet szerecsendióval ízesítettem.
Főztem....főztem. Gyakorlatilag behabartam. Majd összeturmixoltam.
A fiúk persze csak belenyaltak, azt mondták hogy inkább esznek mást.
Pedig nagyon fini lett!

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Guszta lehet, és a gyerekek részére jó rejtekhelye a zöldségeknek :)

Niki írta...

Hmmmm nagyon szeretem a krémleveseket:)Én levesgyöngyel szoktam feldobni,amit csak úgy ala natúr megeszegetnek nasiként a gyerekek:)

trichterwinde írta...

imádom a krémleveseket :)
Hol tudtál ilyen levesbetétet venni? nagyon guszta. én imádom a bezgluten termékeket.

Livi írta...

Imádom ezt a fajta levest :) Barátom anyukája szokta készíteni, ő is zsemle kockával.... 2 tányér a minimum amit megeszek :D

Gizi írta...

Fincsi lehetett, én is szeretem az ilyen egyszerű leveseket. Sült baconnel is isteni finom!!:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails