2010. április 25., vasárnap

Joghurt torta /sütés nélkül/

Ez az első próbálkozásom, azt hittem hogy bonyolult, de fél óra alatt összedobtam, vagy még annyi sem.
A kinézete persze lehetne szebb is, nekem egy egyszerű őzgerinc formám van, nem bordázott.
Így nem olyan szép, de majd beszerzek valami más formát legközelebb.


Hozzávalók:

- 3 doboz natúr joghurt
- 1 doboz habtejszín (milli)
- 2 kanál zselatin (oetker)
- 3 evőkanál cukor/édesítő
- apró magvas gyümölcs, teljesen opcionális
- GM babapiskóta/keksz

Én ilyen kekszet használtam:


A zselatint feloldottam 1 deci vízben, hozzáadtam a 3 joghurtot,a cukrot/édesítőt és felfőztem. Beletettem a fagyasztott gyümiket, így le is hűlt. A tejszínt felvertem. Hozzákevertem a joghurthoz.
A formámat kibéleltem folpackkal, biztos ami biztos, majd beleöntöttem a masszát.
A tetejére szépen sorban elhelyeztem a kekszet.

Így nézett ki:


Pár órára hűtőbe tettem. Szerintem fini lett!

16 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ne mondd, hogy nem szép! Szuperfinom és gyönyörű lett!

Nekem jöhetne egy szelet belőle :-)

andi írta...

Nagyon tetszetős!!! :)szerintem nekem ízlene!! :)

Ottis írta...

Nagyon jól néz ki, imádom az ilyen sütiket!

Niki írta...

Nagyon szép lett,és nagyon guszta:)Ha a keksz nem lenne benne,akár pana cotta is lehetne:-DD

Maryenne írta...

Szerintem is nagyon guszta!Biztos finom is!

Livi írta...

Andi képzeld pont ilyet akartam csinálni pár hete... 1 kisebb csomag zselét tettem bele és eszébe sem jutott megkötni :( Na képzelheted hogy nézett ki.....:D
A tiéd nagyon szép, nekem direkt tetszik, hogy egyszerű őzgerinc formában van! Kérnék is belőle, de gondolom már elfogyott :D

Gál Edith írta...

Kérhetek én is egy pár szeletet?:))
Nagyon fincsi lehet...

Andi írta...

Köszönöm szépen!
Livi: én úgy csináltam ahogy a zselatin zacskóján volt. két kanál egy deci vízhez... és szépen megszilárdult alig egy óra alatt.

Liza írta...

Nagyon szép, gusztusos, bevállalnék egy szeletet így vasárnap délután!

Mónika írta...

Hú de jól néz ki!

trichterwinde írta...

huhhhhhh :))) Szerintem nagyon széééééhhhhhhppp!!!! Gyönyörűen néz ki, nem értem, miért írod, hogy nem! Nagyon guszta :)

Bianka írta...

HŰŰŰ nagyon szép lett, nincs vele semmi gond. IMÁDOM

Vali írta...

Nincs azzal semmi baj. Nem baj, hogy nem bordázott. Hm küldhetnél egy kicsit nagyon szeretem.

Névtelen írta...

Köszönjük szépen a receptet!Azt hogy a zselatint milyen kanállal kell beletenni meg hogy a habtejszín mekkora kiszerelés azt szop...jam ki a kisujjamból? Mert kanálból van 3 féle habtejszínből meg 2 féle!Aki kiakarja dobni az egészet a szemétbe annak ajánlom ezt a csodálatos receptet!!Inkább aludtál volna eggyet, mint felrakj értelmetlenül valamit!

Ács Feri írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ács Feri írta...

Bár mélyen elítélem az előző névtelen hozzászóló stílusát, de ha megpróbálta elkészíteni a receptet és nem sikerült a jelzett pontatlanságok miatt, megértem a dühét. Pl. natúr joghurtból én vettem már 150ml, 175ml, 200ml, 375ml és 450ml-es kiszerelést is. A receptből nem derül ki, hogy mennyi joghurtot is kéne felhasználni hozzá, és az sem mindegy, hogy mokkáskanál, vagy evőkanál zselatinról van-e szó. Ezek nagyban befolyásolják a végeredményt. Bár a kérdéseit a kedves "Névtelen" a recept elkészítése előtt kultúráltan is feltehette volna, ez a stílus abszolút megengedhetetlen. Nézegetve a blogodat, szerintem nem kéne befejezned, mert ez egy színvonalas, és értékes blog, biztosan nagy segítség a gluténérzékenyeknek. Ne add fel!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails