2010. július 2., péntek

Hawaii szelet, kicsit másképp


Az alapja a hagyományos ananász, sonka, sajt.
Csak van egy nagyon finom szaftja is....így a családom nagy kedvencévé vált ez a verzió.

Hozzávalók:

- 8 vékony szelet csirkemell (4 félbevágva)
- 1 nagyobb ananász, 8 vékony szeletbe vágva
- 8 szelet füstölt tarja/sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- olaj
- fűszerek (só, bors, majoranna)
- 4 dl 100%-os ananászlé
- 2 dl főző tejszín
- 3 evőkanál étkezési keményítő

A csirkemelleket tűzálló tálba raktam. Meglocsoltam pici olajjal, majd ráöntöttem 1-1,5 deci ananászlevet. Mintha vizet öntenék alá. Ízesítettem a fűszerekkel.
Fólia alatt majdnem készre pároltam.
Majd mindegyik tetejére helyeztem egy szelet tarját/sonkát, majd egy-egy ananász szeletet.
A keményítőt a maradék ananászlével és a tejszínnel elkevertem és a hús szeletekre öntöttem.
Majdnem ellepte őket. Kb 15 percig fólia nélkül visszatettem a sütőbe. A tejszínes "lé" megkocsonyásodott picit. Az utolsó 5 percben még meghintettem reszelt sajttal.

Sült burgonyával kínáltam, de párolt rizzsel is isteni.

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon ízletes, igazán finom lehet. El is fogom készíteni

Ottis írta...

Nagyon jó az új blogruha!Már régóta tervezek ilyen ananászost készíteni, azt hiszem hamarosan sort kerítek rá!

Chef Viki írta...

Király ez a szósz mellé... Kerek egész, szuper :-)

egycsipet írta...

Csodásan néz ki!

Sünmalac írta...

Nagyon finom lehet. Jövő héten elkészítem.

Adri írta...

Nagyon jó ötlet az ananászlé!!!! :)Kár, hogy Férj nem szereti. :(

Livi írta...

Fantasztikus ötlet!
Imádom az ananászt :) Hawaii ízesítés is nagy kedvenc... pizzában pl csakis hawaii :)

Gizi írta...

Szuper jó!!!! Imádnám!!!:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails