2010. július 2., péntek
Hawaii szelet, kicsit másképp
Az alapja a hagyományos ananász, sonka, sajt.
Csak van egy nagyon finom szaftja is....így a családom nagy kedvencévé vált ez a verzió.
Hozzávalók:
- 8 vékony szelet csirkemell (4 félbevágva)
- 1 nagyobb ananász, 8 vékony szeletbe vágva
- 8 szelet füstölt tarja/sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- olaj
- fűszerek (só, bors, majoranna)
- 4 dl 100%-os ananászlé
- 2 dl főző tejszín
- 3 evőkanál étkezési keményítő
A csirkemelleket tűzálló tálba raktam. Meglocsoltam pici olajjal, majd ráöntöttem 1-1,5 deci ananászlevet. Mintha vizet öntenék alá. Ízesítettem a fűszerekkel.
Fólia alatt majdnem készre pároltam.
Majd mindegyik tetejére helyeztem egy szelet tarját/sonkát, majd egy-egy ananász szeletet.
A keményítőt a maradék ananászlével és a tejszínnel elkevertem és a hús szeletekre öntöttem.
Majdnem ellepte őket. Kb 15 percig fólia nélkül visszatettem a sütőbe. A tejszínes "lé" megkocsonyásodott picit. Az utolsó 5 percben még meghintettem reszelt sajttal.
Sült burgonyával kínáltam, de párolt rizzsel is isteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Nagyon ízletes, igazán finom lehet. El is fogom készíteni
Nagyon jó az új blogruha!Már régóta tervezek ilyen ananászost készíteni, azt hiszem hamarosan sort kerítek rá!
Király ez a szósz mellé... Kerek egész, szuper :-)
Csodásan néz ki!
Nagyon finom lehet. Jövő héten elkészítem.
Nagyon jó ötlet az ananászlé!!!! :)Kár, hogy Férj nem szereti. :(
Fantasztikus ötlet!
Imádom az ananászt :) Hawaii ízesítés is nagy kedvenc... pizzában pl csakis hawaii :)
Szuper jó!!!! Imádnám!!!:))
Megjegyzés küldése