2009. november 5., csütörtök

Bolognai szósz

Azért bátorkodtam egy postot szánni ennek az ételnek, mert egyrészt finom, könnyű elkészíteni, másrészt a boltba kapható porokkal, szószokkal tessék vigyázni. A legtöbb tartalmaz glutént, így jobb ha nem használjuk őket.

Hozzávalók(4 személyre):

- 50 dkg darált hús
- 2 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
- fűszerek(ízlés szerint) majoranna, kakukkfű, oregano, bazsalikom, só, bors
- kis olaj (a hús előpirításához)
- ketchup (univer)

Az olajon elősütöm a darált húst, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, vízzel felöntöm.
Fűszerezem ízlés szerint, készre főzöm.
Én viszonylag sok fűszert használok gyakorlatilag mindenhez, de ez a szósz különösen sok fűszert igényel.



1 megjegyzés:

Satuk/ Kata írta...

Hali! Félig olasz barátom tanácsa: reszelj alá egy sárgarépát, és míg a hagymát ledinszteled (upsz, az is kell :D), addig pont lefonnyad..
Próbáld ki, nem egy extra változtatás.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails