2009. november 5., csütörtök

Töltött paprika

A család imádja, így viszonylag sűrűn kerül az asztalra. Nagyon egyszerű. Én sokszor csak paradicsomos húsgombócot csinálok, bár abba is csempészek kis paprikát az íze kedvéért, a fiúk ugyanis nem eszik meg.

Hozzávalók (4 személyre):

- 70 dkg darált hús
- 8 db nagyobb fehér paprika
- 1 liter paradicsomlé
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- nagyobb marék nyers rizs
- 1 tojás
- ízlés szerint só, bors, cukor, vöröshagyma krém
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 2 evőkanál olaj

A darált húshoz keverem a rizst, a tojást, sózom, borsozom. Majd beletöltöm a masszát a paprikákba. Belehelyezem egy lábasba, felöntöm vízzel, kis sót (ételízesítőt), cukort adok hozzá. Puhára főzöm ( kb 1 óra), lassan. Közben elkészítem a mártást. Rántást csinálok a szokásos módon, felöntöm a paradicsomlével, hozzáadom a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom, teszek bele cukrot, vöröshagymát ízlés szerint, majd felfőzöm. Pillanatok alatt kész van.
A végén belehelyezem a puhára főtt paprikákat, pár percig még összefőzöm.

Főtt burgonyát kínálok hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails