Ma van advent első vasárnapja. Valami olyat szerettem volna készíteni ebédre, ami nem minden nap kerül az asztalunkra. Ugyan akkor nem igényel sok munkát, hiszen közben még a fényeket is kiraktuk az ablakba....ünnepi díszbe öltöztettük az otthonunkat.
Hozzávalók:
- kb. 1-1,5 kiló csontos sertés karaj(egyben)
- 2 vöröshagyma
- 1 alma
- ízlés szerint só, bors, vöröshagymakrém, fokhagyma krém
- kis olaj
- egy cserépedény
A karajt bekentem a hagymakrémekkel, sóztam, borsoztam. Belehelyeztem az edénybe. Kis vizet öntöttem alá, kis olajjal meglocsoltam. Tettem a hús mellé negyedbe darabolt almát, és vöröshagymát. Limara adta az ötletet. Majd rátettem az edény fedelét, és legalább 2 órán át közepes lángon sütöttem. Amikor már puhának éreztem, levettem a fedelet és kb 20 perc alatt kicsit pirosra sütöttem a húst!
Nagyon szaftos, omlós lett a karaj. Pirított burgonyát tálaltam hozzá, amit szintén sütőben, fűszerkeverékkel (sült csirke)megszórva készítettem el.
6 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett!:-))
Még egyben soha nem sütöttem,de most megpróbálom majd. Hagymát én is szoktam a húsok mellé tenni,de almát még sosem. Mindig tanul az ember(lánya):-))
nagyon jól néz ki! :))
Nagyon szép.Ki fogom próbálni.
Köszi lányok, aranyosak vagytok!
Nagyon jól néz ki, én nem is szoktam egyben karajt sütni! De most jó ötletet adtál, kipróbálom, nem kell klopfolgatni :)
Én se csináltam még így, mert azt hittem száraz lesz. De nagyon finom szaftosra sikerült.
Megjegyzés küldése