2009. november 8., vasárnap

Pirított máj /kicsit magyarosan/


Ritkán kerül máj az asztalra nálunk. A fiúk ugyanis nem eszik meg. Csak a májkrémhabot.
Néha a húslevesbe belecsempészem, de sokszor megérzik. A magyaros jellege miatt(jó szaftos), viszont szívesen eszik és azt se veszik észre, ha néha a kanalunkra csempészek egy kis májdarabot.

Hozzávalók (4 személyre):

- 60 dkg sertés vagy csirke máj (én most az utóbbiból készítettem)
- 2 db paradicsom
- 1 db fehér paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- ízlés szerint só, bors, majoranna
- csipet piros paprika (színe miatt)
- egy kis kanál fokhagyma krém
- két evőkanál olaj
- pár karika füstölt kolbász (íze miatt) Lehet többet is beletenni.

Az olajon kicsit megpirítottam a csíkokra vágott májat. Meghintettem a pirospaprikával, felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a szeletekre vágott paradicsomot, vöröshagymát és fehér paprikát.
Ízesítettem borssal, foghagyma krémmel, majorannával. Beletettem a karikára vágott füstölt kolbászt. Amikor már majdnem kész hozzáöntöttem a sűrített paradicsomot és ízesítettem sóval. (szigorúan a végén)

1 megjegyzés:

Liza írta...

Elkészítettem és nagyon finom lett! Felraktam én is az oldalamra. Köszönöm a receptet:-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails