2009. november 19., csütörtök

Rakott káposzta....vagy valami hasonló


Már megint rakott.....gondolhatjátok. De mit csináljak, ha ez volt az ebéd.
Így viszont még sohasem készítettem, tulajdon képen a véletlen szüleménye. 5 perc alatt bent volt a sütőbe, a család jó ízűen falatozott belőle. Mi kell még. A receptet megvettük. :-)

Történt tegnap hogy fasírtot akartam készíteni. De túl sok burgonyát reszeltem le. Nem akartam, hogy 3 napig ezt egye a család, így csak a felét sütöttem ki, a másik feléből ez az étel készült el.
A fasírt masszáját így csináltam.

Hozzávalók:

- Nem mértem le , de kb. 20-25 dkg darált húsból készült fasírt szükséges.
- 1 közepes fej kel káposzta
- 3 doboz tejföl
- 10 dkg sajt
- só, kömény ízlés szerint

A kel káposztát felszeleteltem, és bő vízben megpároltam sóval, köménnyel. Leszűrtem.
A 2/3 át egy tűzálló tál aljába simítottam. Ráhelyeztem a fasírt masszáját (nyersen), majd 1 doboz tejfölt kentem rá. Ráraktam a maradék káposztát, és a tetejére rásimítottam a 2 doboz tejfölt. Be a sütőbe fólia nélkül, és kb egy órán át közepes lángon sütöttem. A végén rászórtam a reszelt sajtot. 5 percre visszatettem a sütőbe.

Nekünk ízlett!

2 megjegyzés:

Gasztroboszi írta...

Jaj, nagyon gusztán néz ki! De jó ötletet adtál! :)

Andi írta...

Szupi, nekem is nagyon tetszik, már régóta gondolkodom, hogyan álljon össze rizs nélkül, köszönöm az ötletet!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails