2009. november 27., péntek

Sajtkrémes egybe sült fasírt


Ne tessék ferde szemmel nézni. Nem, nem flancolok....
Nálunk ma így nézett ki a fasírt. Ritkán csinálom így egyben sütve,mert főleg üresen csináltam eddig és az annyira nem volt kelendő. Ennek nagyon prózai oka van. A fiúk nem eszik meg a tojást. Sőt ha meglátják a fasírt közepén a fasírtot se. Ma gondoltam egy nagyot és kipróbáltam így.
Sikere volt.
A fotó nem túl szép....ezt még gyakorolnom kell, vagyis a fotózást.

Hozzávalók:

- kb 30 dkg darált húsból készült fasírt
- 3-4 marék cornflakes
- 2 db natúr krémsajt
- 15-20 dkg trapista sajt
- kis olaj a sütéshez

Fasírtot készítettem így. Azzal a különbséggel, hogy tettem hozzá cornflakes-t is. A cél, hogy jobban összeálljon. Nem lett rossz vele. Majd a tepsibe olajat öntöttem, nem sokat. Leterítettem a massza 1/3-át, rákentem a krémsajtot, majd ráreszeltem a trapistát is, a massza többi részét ráhalmoztam. A szokásos módon sütöttem. Lassan, fólia alatt, majd a végén a pirulás miatt kicsit fólia nélkül is.

Burgonyapürét készítettem hozzá. Csemege uborkát kínáltam még mellé.

Ezt a cornflakes-t használtam:

2 megjegyzés:

Gasztroboszi írta...

Nagyon jó ötlet a sajt bele! Nálunk a férjem a fasírozottat nem eszi, na de majd most!!! :)

Andi írta...

Remélem ízlik majd Neki!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails