2009. november 12., csütörtök

Tejszines gombás spagetti


Ezt a receptet Gasztroboszi blogján olvastam a minap. Úgy de úgy megkívántam, hogy ma este el is készítettem.
Nagyon egyszerű recept, viszont jó ha az ember lánya olvassa valahol, hogy hogyan is kell pontosan elkészíteni. Isteni lett, köszönöm még egyszer!!!
A fiúk is jót falatoztak belőle, mondjuk nálunk megy a tészta minden verzióban. Milán is megkóstolta. Tényleg egy másfél éves ehet már gombát? Bár főleg a szószt ette, na meg a spagettit. Ez utóbbit olyan mókásan, hogy le kellett volna fotózni, na majd legközelebb.

Hozzávalók:

- 40 dkg spagetti
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 db gombafej
- ízlés szerint só, bors, bazsalikom
- csipet petrezselyem
- kis kanál olaj
- 2 dl főző tejszín (parmalat, milli)
- 2 evőkanál kukorica liszt

Spagetti tészta: Én ezt használtam, irtó finom, vékony, nem fő szét, ajánlom mindenkinek.
Itt lehet beszerezni.


A tésztát a szokásos módon kifőztem. Közben elkészítettem a szószt. Apró vágtam a vöröshagymát, kis olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a szeletelt gombát. Fűszereztem, kis vizet öntöttem alá és készre pároltam, elfőztem a levét. A tejszínhez hozzákevertem a kukoricalisztet, majd a gombára öntöttem. Két három percig főztem, míg be nem sűrűsödött. A végén apróra vágott petrezselymet szórtam bele.

(Régi vágyam volt hogy rá tegyem a logómat a fényképeimre. Belly segített benne. Örök hála!)

1 megjegyzés:

Gasztroboszi írta...

Örülök, hogy ízlett nektek is! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails