2009. november 22., vasárnap
Variációk egy csirkemellre
Ilyenkor hétvégén ritkán csinálok egy félét. Lehessen válogatni. Ki ezt szereti, ki azt. Mindenesetre minden elfogyott.
Volt gombás-kukoricás csirke, és volt lecsós csirke.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell (kicsit több volt)
- 1 doboz gomba (szeletelt)
- 1 doboz csemege kukorica
- 2 doboz sűrített paradicsom
- 3 db közepes paradicsom
- 2 fehér paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- sült csirke fűszerkeverék (kotányi)
- ízlés szerint só, bors, ételízesítő, ketchup, kis majoranna, kakukkfű, bazsalikom
- olaj
- kicsi reszelt sajt a díszítéshez
A csirke melleket vékony szeletekre vágtam, klopfoltam. Sóztam, borsoztam.Kettéosztottam. Két tepsibe kis olajat locsoltam, a csirke melleket szép sorba belehelyeztem.
1. tepsi: a csirkére ráborítottam a kukoricát és a gombát. Kis ételízesítőt, fűszer keveréket szórtam rá. Majd ízesítettem a többi fűszerrel is. Nem kell aprózni, elbírja.Fólia alatt pároltam (kb 30 percig), majd 15 percre fólia nélkül visszatettem.
2. tepsi: /ami most nálam HOT-PEN volt/
A csirkemelleket kicsit pirítottam (mindkét oldalát). Majd ráhelyeztem a szeletekre vágott hagymát, paradicsomot, paprikát. Pároltam fedő (fólia) alatt kb 30 percig. A végén (utolsó 5-6 perc) kis ételízesítőt szórtam rá, kis ketchupot öntöttem rá, majd a sűrített paradicsom következett. Kicsit pároltam még és kész is volt.
Nagyon egyszerű, hamar kész van, a két féle étel egyszerre készíthető.
Sült burgonyával, és tojásos rizzsel tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Benéznél egy kicsit hozzám?
ÓÓÓ, én mindegyikből kérek!!! Ezek nagyon finomak!!!
De finomak lehettek ezek a csirkék!:-))
Megjegyzés küldése