2010. február 28., vasárnap

Rizseshús


Biankánál láttam pár napja...
Azóta a férjem rágja a fülem hogy mikor lesz máááár????
Na ma eljött az ideje.
Maradt egy kis pulyka husim.....(előző post-ból)
De szoktam csirkéből és malackából is.
Mindig ugyanúgy készítem, a hús minősége csak azt változtatja meg hogy mikor teszem hozzá a rizst.

Hozzávalók:

- 15 dkg pulykahús
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál piros paprika
- só, bors, majoranna, kakukkfű
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom(lehet kettő is)
- pici olaj

A vöröshagymát apróra vágtam, pici olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a szintén kis kockákra vágott húst. Így is pirítottam kicsit, míg a hús ki nem fehéredett. Félrehúztam, hozzáadtam a pirospaprikát, felöntöttem vízzel. Ízesítettem a fűszerekkel és a sűrített paradicsommal (nagyon jó ízt ad neki). Főztem pár percig. Ha csirkéből készítem azonnal hozzáadom a rizst, ha sertésből tovább főzöm. Majd hozzáadtam a rizst, elkevertem, kis vizet igényelt még (később is), készre főztem, lassan, fedő alatt.

A fiúk még ketchupot is tesznek rá....hogy jobban csússzon...(ők ezt mondják), pedig a sűrített paradicsomot is a kedvükért teszem bele. Na jó, finom is!

7 megjegyzés:

Belly írta...

Mi is nagyon szeretjük.

Névtelen írta...

Húú, nagyon szeretem a rizseshúst :)

Anikó írta...

A rizses husi nálunk is jöhet, de ezt a paradicsomos változatot még soha nem próbáltam!

Andi írta...

Nálunk is alap kaja!
Anikó: Próbáld ki, olyan jellegzetes ízt ad neki!

szepyke írta...

Imádom!
Nálunk úgy készül, hogy csinálok pörköltet, az másnap rizseshús... És egy jó adag csemegeuborkával, vagy céklával, királyi lakoma!:)

Bianka írta...

Bármikor, bármennyi

Nagyon jól néz ki! És ez a paradicsomos változat nagyon izgalmassá teszi
Sok-sok savanyúval :)

Liza írta...

Andi megint adtál egy ötletet, mert eddig én pirospaprikát nem raktam bele!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails