2010. március 7., vasárnap

Fűszeres csirkeszárnyak, sárgaborsó pürével


A sárgaborsó nem tartozik a gyermekeim kedvenc ételei közé.
Pedig szerintem finom, és nagyon egészséges.
Ha viszont egy pácolt, fűszerezett husit kínálok mellé, ne adj isten még picit meg is locsolom a "levével".....akkor azért csúszik. :-)


A pürével nem szoktam sokat vacakolni, előző nap beáztatom a sárgaborsót, majd másnap kétszeres vízben felteszem főni.
Lassan!
Kis delikát és jó sok fokhagyma társaságában.
Addig főzöm, míg magát besűríti.....így nem szoktam berántani.
Bot-mixerrel simára turmixolom. Finnyás gyerkőcöknek készül......
Szeretik ha hígabb picit, igazuk van, a borsópüré ha sűrű fojtó tud ám lenni (most picit sűrűbbre sikeredett).

A fűszeres husik is roppant egyszerűen készíthetők.
Csinálok előtte való nap egy pácot, abban áll egy éjjelen át, majd fólia alatt kisütöm.

Pác:

- olívaolaj- napraforgóolaj keveréke
- pici víz
- sült csirke fűszerkeverék
- bors
- tárkony
- kakukkfű
- bazsalikom
- majoranna
- oregano
- pici chili paprika (csak az íze miatt)
- pici cukor

8 megjegyzés:

Livi írta...

Dejó ötletet adtál! Kipróbálom a sárgaborsó pürét!

Névtelen írta...

Imádom a csirkeszárnyakat :)))) Sárgaborsót sztem még sosem ettem, de úgy látom itt az ideje...
JÓ az új blogdijáznod!!! Igazi tavaszias :) Csak jönne már... Annyira hideg volt a napokban... :(

egycsipet írta...

Bizony finom a sárgaborsó, és a szárnyacskák is! :))

Bianka írta...

Szeretem a szárnyakat nagyon guszta ropogós :)

Gizi írta...

Nagyon finom ebédetek volt!! Én is kérhetek belőle?? Van is itthon sárgaborsóm, elfogom készíteni.
Nagyon szép lett az új háttered!!! Gratulálok hozzá!!

Liza írta...

Megújultál, szép lett! Kedvencem a csirkeszárny, nagyon guszta.

Andi írta...

Köszi lányok!
Már annyira várom a tavaszt, de ma is esett a hó! :-(

trinity írta...

Nekem viszont kedvencem a sárgaborsó és a jó fűszeres csirkeszárny is!! Jöhet:)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails