2010. március 7., vasárnap
Fűszeres csirkeszárnyak, sárgaborsó pürével
A sárgaborsó nem tartozik a gyermekeim kedvenc ételei közé.
Pedig szerintem finom, és nagyon egészséges.
Ha viszont egy pácolt, fűszerezett husit kínálok mellé, ne adj isten még picit meg is locsolom a "levével".....akkor azért csúszik. :-)
A pürével nem szoktam sokat vacakolni, előző nap beáztatom a sárgaborsót, majd másnap kétszeres vízben felteszem főni.
Lassan!
Kis delikát és jó sok fokhagyma társaságában.
Addig főzöm, míg magát besűríti.....így nem szoktam berántani.
Bot-mixerrel simára turmixolom. Finnyás gyerkőcöknek készül......
Szeretik ha hígabb picit, igazuk van, a borsópüré ha sűrű fojtó tud ám lenni (most picit sűrűbbre sikeredett).
A fűszeres husik is roppant egyszerűen készíthetők.
Csinálok előtte való nap egy pácot, abban áll egy éjjelen át, majd fólia alatt kisütöm.
Pác:
- olívaolaj- napraforgóolaj keveréke
- pici víz
- sült csirke fűszerkeverék
- bors
- tárkony
- kakukkfű
- bazsalikom
- majoranna
- oregano
- pici chili paprika (csak az íze miatt)
- pici cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Dejó ötletet adtál! Kipróbálom a sárgaborsó pürét!
Imádom a csirkeszárnyakat :)))) Sárgaborsót sztem még sosem ettem, de úgy látom itt az ideje...
JÓ az új blogdijáznod!!! Igazi tavaszias :) Csak jönne már... Annyira hideg volt a napokban... :(
Bizony finom a sárgaborsó, és a szárnyacskák is! :))
Szeretem a szárnyakat nagyon guszta ropogós :)
Nagyon finom ebédetek volt!! Én is kérhetek belőle?? Van is itthon sárgaborsóm, elfogom készíteni.
Nagyon szép lett az új háttered!!! Gratulálok hozzá!!
Megújultál, szép lett! Kedvencem a csirkeszárny, nagyon guszta.
Köszi lányok!
Már annyira várom a tavaszt, de ma is esett a hó! :-(
Nekem viszont kedvencem a sárgaborsó és a jó fűszeres csirkeszárny is!! Jöhet:)))
Megjegyzés küldése