2010. április 24., szombat
Almás-sajtos csirkemell
Rém egyszerű, nagyon finom.....
Bármivel tálalható, friss salátával a legfinomabb. Akár diétázóknak is ajánlom.
Hozzávalók:
- 4 vékony szelet csirkemell
- fél alma, golden
- 10 dkg reszelt sajt (most trapista volt, de akár füstölt is)
- 2 evőkanál tejföl
- kakukkfű, só, bors, sült csirke fűszerkeverék
- pici olaj
- szezámmag a tetejére
A csirkemellet kiklopfoltam, sóztam, borsoztam mindkét felét. A fél almát 4 részre vágtam.
A sajtot lereszeltem, hozzáadtam a tejfölt, ízesítettem a kakukkfűvel.
A csirkére tettem a szelet almát, mellé a sajtos masszából egy evőkanálnyit. Majd összetekertem és megtűztem fogpiszkálóval. Egy tálba pici olajat öntöttem, belehelyeztem a húsokat, megszórtam a fűszerkeverékkel. Lassú tűzön, fólia alatt, pici vizet alá öntve puhára sütöttem.
Majd levettem a fóliát, megszórtam a szezámmaggal és 7-8 percre még visszatettem a sütőbe.
Isteni ízvilág, próbáljátok ki.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Hű nagyon guszta. Ez igen és a kép is nagyon a toppon van :)
Nagyon finom lehet, mentem is a receptet!!!
Ez kedvemre való recept!
Juj de szám íze szerint főztél!
:-)
Ez csodás lehet! Én biztosan ki fogom próbálni. :))
Megjegyzés küldése