Ez az első próbálkozásom, azt hittem hogy bonyolult, de fél óra alatt összedobtam, vagy még annyi sem.
A kinézete persze lehetne szebb is, nekem egy egyszerű őzgerinc formám van, nem bordázott.
Így nem olyan szép, de majd beszerzek valami más formát legközelebb.
Hozzávalók:
- 3 doboz natúr joghurt
- 1 doboz habtejszín (milli)
- 2 kanál zselatin (oetker)
- 3 evőkanál cukor/édesítő
- apró magvas gyümölcs, teljesen opcionális
- GM babapiskóta/keksz
Én ilyen kekszet használtam:
A zselatint feloldottam 1 deci vízben, hozzáadtam a 3 joghurtot,a cukrot/édesítőt és felfőztem. Beletettem a fagyasztott gyümiket, így le is hűlt. A tejszínt felvertem. Hozzákevertem a joghurthoz.
A formámat kibéleltem folpackkal, biztos ami biztos, majd beleöntöttem a masszát.
A tetejére szépen sorban elhelyeztem a kekszet.
Így nézett ki:
Pár órára hűtőbe tettem. Szerintem fini lett!
16 megjegyzés:
Ne mondd, hogy nem szép! Szuperfinom és gyönyörű lett!
Nekem jöhetne egy szelet belőle :-)
Nagyon tetszetős!!! :)szerintem nekem ízlene!! :)
Nagyon jól néz ki, imádom az ilyen sütiket!
Nagyon szép lett,és nagyon guszta:)Ha a keksz nem lenne benne,akár pana cotta is lehetne:-DD
Szerintem is nagyon guszta!Biztos finom is!
Andi képzeld pont ilyet akartam csinálni pár hete... 1 kisebb csomag zselét tettem bele és eszébe sem jutott megkötni :( Na képzelheted hogy nézett ki.....:D
A tiéd nagyon szép, nekem direkt tetszik, hogy egyszerű őzgerinc formában van! Kérnék is belőle, de gondolom már elfogyott :D
Kérhetek én is egy pár szeletet?:))
Nagyon fincsi lehet...
Köszönöm szépen!
Livi: én úgy csináltam ahogy a zselatin zacskóján volt. két kanál egy deci vízhez... és szépen megszilárdult alig egy óra alatt.
Nagyon szép, gusztusos, bevállalnék egy szeletet így vasárnap délután!
Hú de jól néz ki!
huhhhhhh :))) Szerintem nagyon széééééhhhhhhppp!!!! Gyönyörűen néz ki, nem értem, miért írod, hogy nem! Nagyon guszta :)
HŰŰŰ nagyon szép lett, nincs vele semmi gond. IMÁDOM
Nincs azzal semmi baj. Nem baj, hogy nem bordázott. Hm küldhetnél egy kicsit nagyon szeretem.
Köszönjük szépen a receptet!Azt hogy a zselatint milyen kanállal kell beletenni meg hogy a habtejszín mekkora kiszerelés azt szop...jam ki a kisujjamból? Mert kanálból van 3 féle habtejszínből meg 2 féle!Aki kiakarja dobni az egészet a szemétbe annak ajánlom ezt a csodálatos receptet!!Inkább aludtál volna eggyet, mint felrakj értelmetlenül valamit!
Bár mélyen elítélem az előző névtelen hozzászóló stílusát, de ha megpróbálta elkészíteni a receptet és nem sikerült a jelzett pontatlanságok miatt, megértem a dühét. Pl. natúr joghurtból én vettem már 150ml, 175ml, 200ml, 375ml és 450ml-es kiszerelést is. A receptből nem derül ki, hogy mennyi joghurtot is kéne felhasználni hozzá, és az sem mindegy, hogy mokkáskanál, vagy evőkanál zselatinról van-e szó. Ezek nagyban befolyásolják a végeredményt. Bár a kérdéseit a kedves "Névtelen" a recept elkészítése előtt kultúráltan is feltehette volna, ez a stílus abszolút megengedhetetlen. Nézegetve a blogodat, szerintem nem kéne befejezned, mert ez egy színvonalas, és értékes blog, biztosan nagy segítség a gluténérzékenyeknek. Ne add fel!
Megjegyzés küldése